Пухкави тиганици по рецептата на баба

Няма как да не се влюбите в тази вкусотия

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/puxkavi-tiganici-po-receptata-na-baba Jenata.blitz.bg
Пухкави тиганици по рецептата на баба

Закуската е най-важното ядене от деня и именно заради това е чудесно, когато тя е и най-сладкото хапване. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме чудна рецепта за ябълкови тиганици, за които малцина бяха чували.

Ако искате да зарадвате малки и големи у дома, опитайте тази доказана рецепта. 

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за традиционните тиганички, които са по старата рецепта, правена от бабите ни.

Тиганичките на баба са изключително лесни за приготвяне, не отнемат нито много време, нито продукти, а резултатите със сигурност ще ви очароват.   

Необходими продукти:
айрян - 300 мл
сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
захар - 3 ч.л. равни
сол - 1 щипка
брашно - 1 ½ ч.ч. (чашата е 200 мл)* мерки и количества

Начин на приготвяне:
Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.

Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте, за да се смесят добре.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.

Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържите на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Добре е всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.

Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Моята баба ги поръсваше със кристална захар и ги хапвахме с компот. Но в днешно време можете да замените захарта с мед, сладко или плодов сироп, съветват експертите от gotvach.bg.

Да ви е сладко! jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи