Всички вкъщи просто обожават пилешкия дроб и го приготвям доста често. Когато го направя с една специална добавка обаче, направо се топи в устата.
Приготвянето на ястието отнема не повече от 20 минути. Всички съставки са изключително достъпни и доста евтини. И да ме прощават вегетарианците, но пилешкото дробче, приготвено по тази рецепта, си е едно нежно съвършенство. А сосчето... Пръстите да си оближеш!
Съседът на вилата ми даде да опитам шишчетата му с дробчета! Няма такава вкусотия
Най-хубавото на тази рецепта е, че за отрицателно време разполагаш с вкусна и засищаща вечеря.
Ето и списъка с нужните продукти за приготвянето й:
400 гр. пилешки дробчета
300 гр. гъби печурка
1 глава лук
150 гр. топено сирене
250 мл. мляко
3 суп. л. растително масло
1 връзка пресни подправки - копър, магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на полумесеци След това го запържете в растителното олио за около 2 минути.
Мама ми показа тайната си рецепта за пилешки дробчета, всички вече ги обожават
Топеното сирене настържете на ренде. Най-лесно ще го направите, ако преди това го замразите леко във фризера.
Пилешкия дроб нарежете на дребно. Преди това обаче се уверете, че по него няма останала жлъчка. В противен случай ястието ще има горчив вкус.
Към запържения до златистокафяво лук добавете гъбите. Ако са малки, няма нужда да ги режете. Запържете гъбите за 3-5 минути, като не забравяте да разбърквате от време на време.
Сега добавете сиренето и млякото в тигана и оставете течността да заври. Когато млякото започне да кипи, добавете суровия пилешки дроб, покрийте тигана с капак и го оставете да къкри за 7 минути.
От години правя тази вкусна салата с пилешки дробчета и още не мога да й се наситя
Докато ястието се готви, можете да нарежете малко чесънче и връзка пресни подправки, с които да подправите готовото ястие.
Пилешкото дробче в кремообразен сос е готово! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!