Свекърва ми издаде тайната на перфектните кюфтенца, всички са луди по тях

Рецептата й е оригинална, лесна и много бърза

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/svekrva-mi-izdade-tainata-na-perfektnite-kyuftenca-vsicki-sa-ludi-po-tyax Jenata.blitz.bg
Свекърва ми издаде тайната на перфектните кюфтенца, всички са луди по тях

Тиквичките са любим продукт на мнозина. Сега е време да сложите кухненската престилка и да приготвите едни много вкусни кюфтенца по рецепта на свекърва ми.

Вкусен рецептурник с кулинарните изкушения на Хасково и Мерич! Ето как да приготвите Овчарски гювеч и Анъз боб

Тя ми издаде тайната си, която реално е далеч от традиционните яхнии, в които може да сложим този продукт.

Рецептата й е оригинална, а кюфтенцата се приготвят бързо, лесно и вкусно. Вкъщи всички ги обожават и често ги правя, когато чакаме гости.

Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки

Тези сочни кюфтенца с пикантни нотки на чесън са много лесен за приготвяне деликатес.

Продукти:

200 гр. тиквички – настъргани и изцедени

200 гр. хлебни трохи

100 гр кашкавал

1 бр. Яйце

1 чаена лъжичка магданоз или копър

Пресен копър на вкус

Сол, черен пипер на вкус

Чесън – 2-3 скилидки

Чудна идея как да приготвите свинското месце - толкова е крехко, че се топи в устата! (СНИМКИ)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса.

В голяма купа комбинирайте тиквичките, хлебните трохи, настърган кашкавал, яйчицето и копър/магданоз на вкус. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте добре.

От получената смес направете малки топчета и сложете върху хартия за печене, намазана със зехтин.

Поставете кюфтетата във фурната и печете 15 минути. Обърнете от другата страна и печете още 15 минути до златисто кафяво.

Заливам месцето с малко водка, а след 3 дни всички се избиват за този деликатес

Поръсете приготвените кюфтета с пресни билки и сервирайте със заквасена сметана или друг сос.

Приятен апетит!/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай