Най-голямото преимущество на тиквичките е ниското им съдържание на калории. Благодарение на това те са просто незаменими в диетичната или лечебна кухня.
Ако пък не сте на диета, а просто искате да се поглезите с нещо пикантно, определено трябва да си приготвите тези тиквички по корейска рецепта!
Полезно, сочно и вкусно! И най-важното - приготвянето им не отнема много време и усилия, а резултатът ще ви изненада изключително приятно.
Списък с продукти:
1 тиквичка
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица червен пипер
Няма да може да спрете да хапвате от тази вкусна лазаня с тиквички
1/2 чаена лъжица горчица
1 супена лъжица соев сос
1-2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица сол
1/2 връзка копър
подправки на вкус
растително олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете първо на дълги филийки, а след това - на по-малки парчета. Нарязаните тиквички прехвърлете в купа, добавете към тях брашното и червения пипер и смесете добре.
За тези мариновани тиквички всички ще се бият
Запържете тиквичките в загрят тиган с растително масло до готовност. Бъркайте непрекъснато със силиконова шпатула.
В отделна купа смесете соевия сос с горчицата, след което добавете настъргания на дребно ренде чесън. Може да добавите и от любимата си подправка. Или малко сух босилек. Ако соевият сос, който използвате, е концентриран, не трябва да добавяте сол.
Нарежете копъра на ситно, добавете го в купата при соса и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Изпържените тиквички сложете в купа и добавете соса. Объркайте добре и оставете да престоят 10-15 минути.
Това е всичко! Може да сервирате на масата и... Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!