Вкусно и ароматно: Домашен хляб с тиквички

Вкусно и ароматно: Домашен хляб с тиквички

Може да се консумира както индивидуално, така и със супи и месни ястия

Едва ли има човек, който да не обича домашно приготвен хляб. А какво ще кажете за домашен хляб с тиквички?

Засищащ, вкусен и полезен – това са основните характеристики на тази вкусотия, която ще се хареса дори и на феновете на вредните храни.

Като основна съставка може да използвате всякакъв сорт тиквички. Най-важното е да са млади, с нежна кора и малки семки.

Всичко останало зависи от вашето въображение. Може да добавите свежи подправки, моркови, тиквени и слънчогледови семки или натрошени ядки! Така крайният продукт ще стане само още по-вкусен. 

Вкусните домашни мекички стават като памук с този трик

Този ароматен хляб може да се консумира както индивидуално, така и със супи и месни ястия. 

Ето от какви продукти се нуждаете, за да си го направите: 

1/2 чаена лъжица сол  
3 големи яйца 
1/2 чаша растително олио

1/2 чаена лъжица бакпулвер 
500 гр. млади тиквички 
3 чаши брашно 

2 супени лъжици захар 
1/2 чаша бадеми 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с бъркалка или миксер до светложълто. Без да спирате да бъркате, добавете захарта и растителното масло.

Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете на много малки кубчета. Тъй като това е много сочен зеленчук, преди да ги добавите към яйчената смес, е добре да ги осолите и да ги оставите за 15-20 минути, за да си пуснат сок. 

Направите ли си веднъж този хляб, няма да можете да живеете повече без него!

Този сок трябва да се отцеди, а самите тиквички трябва допълнително да се изцедят на ръка. И едва след това може да ги добавите към яйцата.

Пресейте брашното, добавете сол и бакпулвер и смесете добре всички съставки. При непрекъснато бъркане добавете брашното към яйчената смес.  

Обелете бадемите, нарежете ги на едро и ги запържете в сух тиган до златистокафяво, около 2 минути. След като изстинат ги добавете към яйчено-брашняната смес и разбъркайте всичко добре. 

Загрейте фурната до 175°C. Покрийте дъното и стените на висока правоъгълна форма с хартия за печене, разпределете тестото равномерно и загладете повърхността. Покрийте формата с фолио, поставете я във фурната и печете час 20 минути.

Оставете хляба да се охлади леко и чак тогава го извадете от формата. 

Сервира се топъл. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Леле

Леле 13.08.2023 10:47

2 супени лъжици захар :( и = ПАК С ОТРОВА ! Отровата на Века ЗАХАРТА И ФРУКТОЗАТА --Нишестета и брашна .