logo

Направите ли си веднъж този хляб, няма да можете да живеете повече без него!

Направите ли си веднъж този хляб, няма да можете да живеете повече без него!

Трябва да се отбележи, че с хлебопекарна ще ви бъде по-лесно да постигнете крайната си цел

 Хлябът е неразделна част от здравословното хранене. Твърди се, че не е полезен, а употребата му негативно влияе върху теглото, но всъщност продуктът е просто незаменим в човешката диета. Днес ще ви разкажем за английския хляб и как си го приготвите у дома - домашен хляб, приготвен с бульон, особено ароматен и вкусен.

 

Хрупкави тиквички в нежен сос

На пръв поглед може да изглежда просто как се пече английски хляб. Но всяко ястие изисква търпение и специално отношение. Трябва да се отбележи, че с хлебопекарна ще ви бъде по-лесно. Някои процеси могат да бъдат заменени с технически. В противен случай всичко трябва да се направи на ръка. При приготвянето на английски хляб за тази рецепта тестото се оказва течно и лепкаво, но е излишно да се добавя още брашно. В противен случай тестото може да не бухне.

Съставки за приготвяне на тесто и гъбен хляб
300 грама брашно;
180 грама вода;
10 мл зехтин;
10 гр. сол; 
100 гр, пълнозърнесто брашно;
90 гр. вода;
2 гр. суха хлебна мая 

Подготовка и изпичане на тестото 
Замесете тестото от пълнозърнесто брашно, мая, вода. Разбъркайте добре, сложете го в пластмасова купа, увийте купата оставете тестото да втасва 12-18 часа. След определеното време добавете останалите 180 грама вода към тестото. Замесете тестото ръчно. Ако е твърде течно, добавете около 15-20 грама брашно, но не повече. "Промийте" повърхността на масата с брашно и поставете тестото на повърхността. Оформете тестото и го оставете за 60 минути в предварително намазан съд, а след това го покрийте и с кърпа.

Ох, че вкусно: Това е тайната на сочните и топящи се в устата тиквички

Оформете хляба или хлебчетата и ги поставете в тава. Там тестото ще остане до 45 минути. Формата трябва да бъде покрита с кърпа и поръсена с брашно. Загрейте фурната до около 250 градуса. Заготовките за хляб се поставят на повърхността на печещата подложка и се нарязват на повърхността им. Печем хляб в продължение на 30 минути при същата температур. След изпичане, извадете хляба и го изчакайте да изстине. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай