logo

Всички у дома полудяха по тази лесна и бърза закуска

Всички у дома полудяха по тази лесна и бърза закуска

Глезя ги с палачинки с аромат на пица

Днес ще ви разкажа за една от любимите закуски на семейството ми. Става въпрос за палачинки с аромат на пица.

Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш

Те се приготвят много бързо, лесно и са безкрайно вкусни. Всички у дома обожават тази закуска и я чакат с нетърпение през уикенда.

Понякога обаче се случва да им правя подобна глезотийка и следобед, те естествено винаги са доволни. 

Както е казала София Лорен  - "Най-важният компонент на добрата семейна кухня е любовта - любов към тези, за които я готвите".

Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата

В крайна сметка се получава ястие, което наподобява палачинка, но има вкус на пица. Всички винаги са очаровани от крайния резултат.

Продукти:

100 гр. шунка

2 бр. яйце

100 гр. сирене

зелен лук

100 гр. чушка

300 мл. кефир

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода

240 гр. брашно

Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...
 

Приготвяне:

Всичко наистина е много просто - смесете съставките в една чиния.

Когато опитах тези кюфтенца разбрах, че досега съм пропиляла живота си

Нарязвам шунката и чушките на малки кубчета. После пък настъргвам сиренето. Нарязвам зеления лук на ситно, слагам яйцата, кефира, солта и содата.

Докато бъркам добавям и брашното, после продължавам да бъркам. Тестото става идеално и течно, като за палачинки. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Аврора

Аврора 09.02.2020 13:07

У нас нали е пълно с кефир, във всеки квартален магазин, по 3,50 за 250 гр. - кво му плащаш, та остава тиганички да си правим с него? Само щото тия пак полудели ... те са си перманентно луди, но ние не сме! И имаме кисело мляко, ако не знаете! С него е още по-хубаво!

Аврора

Аврора 09.02.2020 13:14

И чушката по-добре да не е сурова,а печена или парена; сиренето - кашкавал (щото руското е жълто); редът е: разбиваме добре яйцата, добавяме кис.мляко, сол (0,5 лъжичка) и сода, брашното, после зеленчуци и кашкавал, иначе не става гладко. Неграмотни преписвачи от руски!

Д.Кънев

Д.Кънев 09.02.2020 22:20

Хайде стига.Какво е това кефир.Защо не ползвате Българско кисело мляко както правеше на а ми,майка ми,жена ми..Както го правят Българските,истинските готвачи.

Снежана

Снежана 09.02.2020 22:35

Защо кефир,а не мляко!Превеждайте статиите правилно!

Вив

Вив 10.02.2020 0:11

Защото кефирът не е кисело мляко. Получава се чрез ферментация на кефирна гъба и няма лактоза. Кефирът има специфичен вкус. Не че не може да се направи и с кисело мляко.

Аврора

Аврора 10.02.2020 17:58

И много ли остава от вкуса на кефира при толкова съставки, след като се опържат? Той не прави тази реакция със содата като киселото мляко. В Русия просто имат кефир,затова правят с него. И не са палачинки,а тиганици - малки,за голяма палачинка не се задържа това на един кръг, разпада се!

Учуден

Учуден 11.02.2020 8:55

Що е то кефир? Българското не е ли айрян? Когато някой преписва коректно е: да се напише от кого се преписва. Иначе е кражба.

Потребител

Потребител 25.02.2020 11:05

Защо всички ПОЛУДЯВАТ за някоя и друга рецепта? Не може ли просто да са очаровани или приятно изненадани?