logo

Лекар посочи кои хора не трябва никога да ядат диня

Лекар посочи кои хора не трябва никога да ядат диня

Захарченко подчерта, че когато се появи оток след ядене на диня, струва си да се свържете с терапевт, който ще определи дали проблемът е свързан с бъбреците или сърцето и ще насочи към съответния специалист

Руският уролог Николай Захарченко посочи няколко групи хора, на които не се препоръчва да ядат дини. Лекарят подчерта, че почти всеки, дори и този със захарен диабет, може да вземе голямо зрънце, въпреки че има ограничения за количеството плодове, което могат да изяждат.

Динята обаче крие опасност за една по-специална група хора - тези, страдащи от оток. Хапването на този плод може само на влоши състоянието им. 

Според Захарченко тъмните дини са най-полезни, а не рано узрелите, така че е по-добре да не ги купувате в началото на лятото.

Динята е плод, който се състои почти изцяло от вода. Яденето на много от него ще предизвика диуретичен ефект. Ако човек има пясък в бъбреците или камъни, това ще улесни преминаването както на пясък, така и на камъни.

Невеста получи обиден подарък от младоженеца и се отказа от сватбата

Лекарят добави още, че дините не само премахват съществуващия пясък и камъни в бъбреците, но също така предотвратяват появата на нови. Той припомни, че динята има диуретични свойства, особено ако ядете много.

Захарченко подчерта, че когато се появи оток след ядене на диня, струва си да се свържете с терапевт, който ще определи дали проблемът е свързан с бъбреците или сърцето и ще насочи към съответния специалист. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Кико

Кико 03.08.2021 6:58

Изправя ми се фалоса след ядене на диня