logo

Лекарка развенча голям мит за диетите: Не е нужно да правите това, за да отслабнете!

Лекарка развенча голям мит за диетите: Не е нужно да правите това, за да отслабнете!

Експертът подчерта, че някои храни, като мазнините, се усвояват по-добре в тялото, когато са горещи

Наднорменото тегло е сред най-големите бичове на 21 век. Редица диетологи и експерти дават различни съвети за това как трябва да се храним, за да смъкнем излишните килца. 

Митовете са стотици, но д-р Марченко е готова да развенчае един от най-сериозните.

„Вечерята без супа е празно ядене“, вероятно си мислят много хора. Хепатологът и гастроентерологът Наталия Марченко обаче побърза да опровергае мита за изключителните ползи от тези ястия.

10 продукта, които имат безкраен срок на годност (СНИМКИ)

Яденето на топла храна всеки ден не е необходимо, предупреди лекарката. В същото време експертът подчерта, че някои храни, като мазнините, се усвояват по-добре в тялото, когато са горещи.

„Когато са студени, мазнините се нуждаят от повече време да се преработят, за да започне ферментацията“, уточни гастроентерологът.

Следователно има смисъл да се затоплят такива ястия. В противен случай храната може да е с комфортна температура, близка до температурата на човешкото тяло или със стайна температура. 

Супите сами по себе си са доста мазни, когато се приготвят вкусно. Бульонът им обаче има лечебни свойства и това не може да се отрече. Затова не е задължително да вкарвате това ястие в диетата си, но е препоръчително да не изтезавате тялото си и да хапвате топла супа, когато имате нужда от нея. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай