logo

Любим на всички продукт може да е много опасен за здравето

Любим на всички продукт може да е много опасен за здравето

Честата му употреба може да доведе до куп неприятни последици, които намаляват качеството на живот

Много хора не могат да си представят живота си без сирене. Смятайки, че този млечен продукт не може да им навреди, те смело комбинират различните му разновидности и в един момент се оказва, че прекаляват с него.

Оказва се, че сиренето, особено твърдото, далеч не е най-здравословната храна. А честата му употреба може да доведе до куп неприятни последици, които намаляват качеството на живот.

За да не навредите на здравето си, днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за това какви вреди за организма крие консумацията на този продукт и какво количество от него може да се приема в рамките на седмица.

Сиренето може да предизвика биохимична зависимост

Учените отдавна са установили, че в кравето мляко има опиати, подобни на морфина. Хората, които често ядат сирене, може дори да не подозират, че това изобщо не е въпрос на вкусови предпочитания, а на химическа зависимост.

Внимание: Тези любими на всички обикновени продукти могат да ви убият!

Освен това всички млечни продукти съдържат казеин. Разбира се, той не е подобен на наркотиците, но в резултат на разграждането му в стомаха се образуват казоморфини, които се считат за опиати. А от всички продукти, съдържащи мляко, най-много казоморфин има в сиренето.

Сиренето може да съдържа следи от инфекции

Кравите, отглеждани в млечни ферми, произвеждат мляко с много по-ниско качество от тези, отглеждани в домашни стопанства. Всичко се дължи на храните и добавките, които приемат животните, а именно антибиотици и хормони.

По този начин кравите страдат от намален имунитет, развиват хиперинфекция, която не се поддава на никакво лечение. Често заболяването засяга пикочно-половата система. В резултат на това бактериите могат да попаднат в млякото, от което се прави и любимото ви сирене. 

Сиренето съдържа животински храносмилателен ензим

За да ферментира млякото, много производители прибягват до следната технология: вземат стомаха на теле, изсушават го, обработват го и извличат ензима ренин. Попадайки в човешкото тяло заедно със сиренето, той прави стомаха "мързелив" и производството на този ензим от човешкия организъм намалява. 

Жените трябва да забравят за този продукт, съсипва здравето им

Понякога храносмилателният ензим на преживно животно може да се намери дори в сирената за вегетарианци, което като цяло противоречи на технологията на тяхното приготвяне. 

Какви вреди на здравето може да донесе сиренето?

На първо място, то е много калорично. Съдържа холестерол и наситени мазнини, които са вредни за сърдечно-съдовата система. Малки порции от продукта, разбира се, няма да причинят неприятни последици, но ежедневната му употреба ще увеличи риска от сърдечни патологии и може да доведе до затлъстяване, особено при подрастващите. 

Бременните жени не трябва да се увличат прекалено по този продукт, тъй като някои сирена съдържат бактерии, които могат да предизвикат инфекции на плода. Това, от своя страна, може да причини патологии или да спре развитието. 

За съжаление, вредата от консумацията на сирене понякога може да надхвърли всичките му предимства - високо съдържание на пантотенова киселина, която намалява тревожността, и цял набор от витамини.

Редица видове сирена са с високо съдържание на натрий. Този микроелемент "удря" по бъбреците, засилва симптомите на пиелонефрит и води до по-често уриниране.

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

За да не навредите на здравето си, може да ядете не повече от 200 грама от продукта на седмица. Така сиренето ще бъде не само безопасно, но и полезно.

Въпреки това, дори и в малки количества, не трябва да го консумирате следобед и вечер. Факт е, че това е доста тежък продукт и ако си легнете скоро след като го изядете, той няма да успее да се смели.

Яжте винаги прясно сирене! Ако то е престояло известно време, не трябва да се консумира, дори и миризмата му да не се е променила. Опасността се крие във всички онези бактерии, които могат да започнат да се размножават неконтролируемо и да навредят на храносмилането. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай