logo

Майка лепна настинка от дъщеря си и животът й се превърна в ад СНИМКИ

Майка лепна настинка от дъщеря си и животът й се превърна в ад СНИМКИ

След около седмица малката Уилоу се възстановила, но заразилата се от нея Ейми ставала все по-зле и по-зле

Млада британка се зарази с подобен на настинка вирус от дъщеря си и от шест години е прикована към леглото, съобщава Daily Express.

31-годишната Ейми Ууд се почувствала зле след празнично пътуване с приятели по повод рождения си ден. Малко преди това дъщеря й Уилоу, която е на година и половина, се разболяла от вируса на Епщайн-Бар в детската градина.

След около седмица малката се възстановила, но заразилата се от нея Ейми ставала все по-зле и по-зле. 

5 коварни болести, които протичат безсимптомно

"Не се подобрявах и се появяваха нови симптоми. Помислих, че имам лека настинка. Дори нямах температура", споделя жената.

Причината за заболяването й се оказала инфекциозна мононуклеоза, известна още като жлезиста треска. 

Вирусът предизвикал автоимунна реакция, която влошила състоянието й толкова много, че младата жена била принудена да прекарва по 22 часа на ден в леглото си.

Млякото може и да е опасно, ето защо

Ейми страдала от силна умора, задух и обща слабост. В допълнение трябвало да носи шина всеки път, когато се изправя на крака, тъй като връзките, придържащи черепа към гръбначния й стълб, били силно отслабени.

"Буквално преминах от ходене на фитнес три пъти седмично до трудност да стана от леглото. Когато Уилоу се нуждаеше от мен през нощта, трябваше да пълзя, за да стигна до нея, защото бях твърде слаба, за да се изправя", споделя тя.

Ситуацията се усложнила още повече, когато съпругът й и единствен източник на доходи в семейството Ник бил диагностициран с меланом в трети стадий. Лекарите премахнали новообразуванието, но мъжът трябвало да премине дълъг път на имунотерапия.

Студентка по медицина реши, че раните в устата й са заради стреса, истината я смрази СНИМКИ

Ууд признава, че оттогава не е усетила никакво подобрение. Въпреки трудностите обаче тя не губи надежда, че ще се възстанови.

През февруари миналата година Ейми и Ник пътували до Барселона, за да се видят лекар, който потвърдил, че британката има краниоцервикална както и атлантоаксиална нестабилност. 

Ейми разбрала, че първоначалният вирус, който лепнала от дъщеря си, е причинил "автоимунна каскада" в тялото й, разграждайки съединителната й тъкан. 

Двата й варианта за лечение са сложна операция или специализирана процедура със стволови клетки./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

 

 

 

 

Коментирай