logo

Никога не правете тези неща, ако имате акне

Никога не правете тези неща, ако имате акне

Така само може да влошите положението, предупреди дерматокозметологът д-р Амина Бердова

При лечение на акне си струва да се откажете от употребата на алкохолни козметични продукти, за да не провокирате появата на нови обриви поради пресушаване на кожата. Това предупреждение отправи дерматокозметологът д-р Амина Бердова. 

Но оказа се, че има и още много други грешки, които хората, борещи се с акен, допускат.

Както отбеляза Бердова, един от най-популярните методи за борба с акнето е „изстискването“ на пъпката у дома. „В никакъв случай не трябва да се прави това, тъй като обривите могат само да станат по-големи и освен това ще останат белези поради това“, предупреди демратоложката.

Мъчат ви пъпки и акне? Забравете за тях с тези прости трикове у дома

Тя също така призова да се откаже от идеята да се отървете от възпалението с алкохолни козметични средства или лосиони. Такива манипулации изсушават кожата, което я прави чувствителна и раздразнена. 

„Освен това алкохолните продукти засилват работата на мастните жлези, което може да доведе до появата на ново акне. Миенето с прекалено гореща вода води до същия ефект“, допълни д- р Бердрова.

Като друга често срещана грешка дерматокозметологът нарече злоупотребата с почистващи козметични продукти и ексфолианти.

Суперефективно народно средство, което ще ви избави от акнето

„Почистващите процедури, когато се използват твърде интензивно и неправилно, често водят до повишена сухота на кожата и повече себум. Това важи особено за механичното почистване на кожата - провокира растежа на възпалителни елементи “, предупреди тя.

Сред другите популярни методи за справяне с акне, които трябва да бъдат забравени, д-р Бердова изтъкна страстта към тен (било то изкуствен или естествен), използването на парни бани за лицето и лечението на акне с народни средства, включително уринотерапия. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

anna

anna 20.01.2023 7:30

Хапчета срещу акне - https://derminax.lv Лично съм го ползвала и много ми помогна.