logo

Случи ли се това нещо с нокътя ви, може да получите инфаркт!

Случи ли се това нещо с нокътя ви, може да получите инфаркт!

Най-известните признаци на предстоящия инфаркт са болки в гърдите, затруднения в дишането и замаяност, но...

Лекари и учени са стигнали до притеснително заключение. Всички сме наясно, че тялото ни по един или друг начин ни сигнализира, когато нещо лошо се случва с организма ни.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме старата къща на Мартин, който се срамуваше от нея. След 5-дневен ремонт обаче и съседите му му завиждатСподелихме ви и кои неща са в състояние да прецакат всеки дом и е редно да ги изхвърлите незабавно.

Експерти след дълги проучвания стигнаха до извода, че едно специфично състояние на ноктите ни може да предвещава нещо много страшно. Според учените то може да подсказва, че скоро ще получите инфаркт или инсулт или пък най-малкото просто ще имате сърдечни проблеми.

Жена разруши апартамента си до основи, за да го даде под наем - ремонтът превърна малка кутийка в бижу! (СНИМКИ)

Учените от Американската академия по дерматология са стигнали до извода, че, ако по ноктите ви се появят червени или пурпурни линии, то това може да е ранен признак на сърдечно заболяване.

„Най-известните признаци на предстоящия инфаркт са болки в гърдите, затруднения в дишането и замаяност. Но един доста необичаен симптом може да бъде предвестник също на нещо такова – промяна на вашите нокти”, казват експертите.

Избити плочки и руини - не е за вярване в какво се превърна тази кухня в стара панелка след основен ремонт! (СНИМКИ)

Те отбелязват,  че предупреждението, което се вижда на ноктите, може да се появи още преди да има типични симптоми за нещо сериозни. Специалисти подчертават, че линиите върху ноктите са предупреждение, особено, ако те се появят сами, без да сте прещипали нокътя си например или да сте направили нещо.

Представители на Американската академия по дерматология добавят, че линиите, показващи сърдечни проблеми, приличат на „фрагмент, забит под нокътя”. Ако има повишаване на температурата на пръста, то определено трябва да се консултирате с лекар.

Кати и Андрей ремонтираха жилището си почти без пари, а сега всички искат да живеят в това бижу! (СНИМКИ)

Експерти добавят, че редовното, но умерено физическо натоварване и балансираното хранене са най-добрата превенция срещу сърдечните заболявания. На първо място те вярват, че всеки човек трябва много внимателно да контролира приема си на сол./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Swen Sodenkreker

Swen Sodenkreker 22.05.2021 20:58

Разговор между две приятелки:Как си,нещо ново?Ами новото е,че се разведохме с мъжа ми.Защо?Ами защото си гризеше ноктите!Е,че то моят мъж си гризе ноктите понякога!Да,ама моят си гризеше ноктите на краката!

Нокът

Нокът 10.09.2023 6:23

Спокойно. Можете да получите инфаркт и беза да се случи това нещо с нокътя ви. Всъщност повечето хора получават инфаркт без признаци по ноктите им. (Проверете в болниците.)