logo

Това се случва с тялото ви, ако ядете ананас всеки ден

Това се случва с тялото ви, ако ядете ананас всеки ден

Лекарите са категорични, че има четири много сериозни ползи от редовната му консумация

Правилното хранене е изключително важно за доброто състояние на организма на всеки човек. То от своя страна оказва огромно влияние върху външния вид.

Консумацията на много плодове и зеленчуци е също толкова важно за всеки човек. Един изключително полезен плод е ананасът. Хубавото на този плод е, че през зимните месеци той се открива безпроблемно в хранителните магазини.

Ананасът не изисква сложна обработка и подготовка. Все пак от jenata.blitz.bg припомняне, че преди време стана ясно, че цял живот сме допускали сериозна грешка, свързана с ананаса.

Лекари обясниха, че ежедневната консумация на този плод може да направи четири невероятни чудеса с тялото на човек. 

Ето и четирите ползи от редовната консумация на ананас:

Елиминиране на токсините
Яденето на ананас помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания и рак поради високото си съдържание на антиоксиданти. Те също са отговорни за неутрализирането и елиминирането на токсините.

Подобрява имунната система
Витамин С е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система. Ананасът е толкова богат на витамин С, че трябва да изядете само няколко парченца от плода, за да получите дневните си нужди. Поради противовъзпалителните си свойства се препоръчва да се консумира поне един пресен ананас седмично през зимата.

Средство за отслабване
Ананасът съдържа витамин В1, който е отговорен за метаболизма на въглехидратите и съответно помага за по-бързото отслабване. В същото време плодовете почти не съдържат мазнини, а съдържанието на калории е само 48 kcal на 100 грама, така че много често се включва в различни видове диети.

Подобрява еластичността на кожата
Този сладък плод, както беше споменато по-горе, е богат на антиоксиданти като витамин С и бета-каротин и е истински еликсир на младостта, възстановяващ еластичността на кожата и предотвратява отпускането на гърдите. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай