logo

Учени от Харвард посочиха кои жени живеят най-дълго и щастливо

Учени от Харвард посочиха кои жени живеят най-дълго и щастливо

Изследването разкрива какво могат да направят представителките на нежния пол, за да се чувстват по-добре у дома си

Много самотни жени отглеждат котки и кучета, но тези са решили да тръгнат по друг път. Вместо да търсят щастие в животинки, те са се отдали на друго. Учени от Харвард успяват да докажат, че жените, които правят това са много по-щастливи и живеят значително по-дълго. 

Отношение тук има положителния ефект на растенията върху продължителността на женския живот. Според проучване на учени от Харвард, жените, които живеят заобиколени от голямо количество растителност, не само живеят малко по-дълго, но и изглеждат много по-здрави, не само физически, но и психически.

Гинеколог шокира всички с това, което разкри за митичната G-точката и женския оргазъм!

Затова вземете пример и сложете няколко нови растения на вашия прозорец или на масата.

Изследване, подкрепено от Харвардската школа за обществено здраве и женската болница в Бригам, показа, че жените, които живеят в домове, заобиколени от голям брой растителност, имат значително по-ниска смъртност в сравнение с тези, които живеят в райони с ниски нива на растителност по света.

Майка засне спящото си бебе на 20-секундно ВИДЕО и спаси живота му

Резултатите от това проучване бяха публикувани през 2016 г. и станаха първото общонационално проучване на връзката между растенията и здравето на жените. 

След известно време, живееща в една и съща къща с голям брой представители на флората, жена споделя, че резултатите от изследването са наистина много верни, тъй като успяла да се почувства много по-добре. 

Неродено момиченце спаси живота на майка си

"На първо място, зеленината успя да повлияе на психическото ми състояние", споделя тя.  

"И това е разбираемо, тъй като отдавна е известно, че редовните разходки и живот в близост до паркове, гори, зелени площи и пешеходни пътеки наистина са в състояние да увеличат шансовете на жените за социална комуникация, а редовното упражняване в района с ниско съдържание на замърсители във въздуха е положително влияе върху здравословното състояние", разказва още. 

Жената спдоеля, че в близост до къщата й няма парк и затова е засадила растения в дома си. Те са оказали изключително положителен ефект върху психическото й здраве, а настроението й значително се е подобрило. 

Невероятно! Какво ще стане тялото ни, ако ядем 2 белтъка на ден цяла седмица

Тя е убедена, е растенията понижават риска от депресия.

Можете да изберете точно цветята, които най-силно ви впечатляват. Така че, гледайки ги, ще се насладите на техния вид и ще изпитате всички ползи за здравето и дълголетието.

Освен това растенията в къщата ще повлияят на чистотата на въздуха и ще върнат налягането ви в норма. 

"По съвет на специалисти аз украсих къщата си с красиви растения, които перфектно насищат въздуха с пречистен кислород. Те включват алое вера, гербер, каучуково растение, плачещи смокини и змийско растение, известно още като "майчин език", разкрива още тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай