logo

Внимание, тези бижута за опасни за здравето

Внимание, тези бижута за опасни за здравето

Тялото само ще ни предупреди, ако има непоносимост към тях, уточнява дерматологът Даниил Протопопов

Всеки човек изразява себе си и своята индивидуалност по всевъзможни начини. Някои залагат на дрехи, други на прически и т.н. Все повече хора – без значение мъже или жени, наблягат повече на бижутата.

В днешни дни те могат да се намерят във всевъзможни форми и състави. Да, до тук все хубави неща. Но има и притеснителни новини около бижутата.

„Някои от тях могат да са опасни за здравето ни“, предупреждава дерматологът Даниил Протопопов.

По думите му добрата новина е, че тялото ще ни предупреди, ако има непоносимост към бижутата и ще ни индикира, че те са опасни.

Според специалиста, ако мястото на пробиване на пиърсинга и/или обицата постоянно се зачервява от определено бижу, тогава е по-добре да се откажете от него. 

По думите му най-честата алергия е към мета никел, който се добавя към различни сплави. Освен това дори продуктите от злато, платина и сребро могат да провокират алергии, ако са сплав от благородни и обикновени метали.

Протопопов твърди, че зачервяването на мястото на пиърсинга е първият признак за проблеми и възпаления. Освен това, ако на мястото на пункция започне да има гнои, то трябва да се дезинфекцира с разтвор на хлорхексидин или водороден прекис. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай