logo

Внимание: Храни, които е опасно да комбинирате с мляко

Внимание: Храни, които е опасно да комбинирате с мляко

Разбира се, киселите краставички и херингата заемат първите места в списъка на продуктите

Разбира се, най-популярният продукт в хладилника има своите плюсове и минуси. Но, така да се каже, някои гастрономически комбинации с него могат да бъдат вредни за здравето. По-специално храносмилането.

Експертът и диетолог Марина Астафиева посочи кои продукти определено не трябва да се „смесват” с мляко.

Разбира се, киселите краставички и херингата заемат първите места в списъка на продуктите, несъвместими с млякото. Нищо чудно, че има много мръсни вицове и анекдоти по тази тема. Всъщност за почти всеки комбинацията от риба и мляко веднага ще предизвика диария и допълнителни проблеми с червата. Обаче няма научни изследвания по тази тема, а любимата заквасена сметана и други млечни сосове се съчетават добре с риба, без да причиняват стомашен дискомфорт.

Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка!

Млякото и зеленчуците също не са най-добрият вариант. Факт е, че зеленчуците, които сами по себе си водят до повишено отделяне на газове, в комбинация с тази напитка могат да причинят остри проблеми със стомашно-чревния тракт: диария, подуване на корема и други подобни. Имайте предвид обаче, че това се отнася само за сурови зеленчуци, които не са преминали термична обработка. И, разбира се, не рискувайте с кисело зеле.

Колкото и да е странно, някои плодове също не трябва да се измиват с мляко. Така че хората със стомашни проблеми трябва да избягват комбинацията от портокал и мляко. Факт е, че в тази форма можете лесно да почувствате всички прелести от подуване на корема, като по този начин завинаги обезкуражавате гастрономическите експерименти. Не трябва да готвите сладкиши с извара с киви, защото този плод в ястието ще издаде горчивина. Яденето му, разбира се, е неприятно, но напълно безвредно.

Японски метод за отслабване с чаша вода прави чудеса

Между другото, много хора наивно вярват, че вискозна Райска ябълка може лесно да се измие с мляко, за да се отървете от неприятния послевкус. Млякото може наистина да ви помогне за решаването на този проблем, но такава комбинация може да предизвика истински ураган в стомаха и да доведе до чревно разстройство /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай