logo

Всеки ги има: 7 неща в дома, които причиняват умора

Всеки ги има: 7 неща в дома, които причиняват умора

Може да има много предмети в дома ви, които отнемат от енергията и силата ви

Ако изведнъж започнете да забелязвате, че веднага щом прекрачите прага на собствения си дом, краката ви се подкосяват и имате желание само да си легнете, то не бива да отдавате това само на времето или натоварването.

10 Фън Шуй забрани, които всеки трябва да знае!

Естествено и това са фактори за подобно състояние, но няма как да не се замислите, че ако през деня сте скачали и сте се забавлявали, а в дома ви ситуацията никога не е такава, има нещо гнило.

Трябва да се фокусирате какви са нещата, които причиняват умора. В следващите редове ще ви разкрием именно това.

Стени в студени цветове

Изненадващо, цветът, в който са боядисани стените, да речем, в спалнята, също може да повлияе на настроението и да провокира умора. Американски учени установиха, че сивото, синьото, лазурното и други студени нюанси действат успокояващо, забавят сърдечния ритъм и понижават сърдечното налягане.

Следователно в такава среда постоянно ни се спи. Изводът е само един: за да се почувствате по-ведри, пребоядисайте стените в по-положителни, топли цветове.

Постоянно работещ телевизор

Информационният шум влияе зле на психиката. Ето защо, ако имате навика да хващате дистанционното веднага щом влезете в апартамента, не се учудвайте по-късно, че имате чести главоболия и целият свят ви е станал неприятен.

В допълнение, синият диапазон на видимата радиация потиска производството на мелатонин, хормон, който регулира циркадните ритми, така че сънят става неспокоен и не можете да си починете и да рестартирате.

Мръсотия и хаос

Безпорядъкът, боклукът и мръсотията също не правят деня ни по-добър. Експертите посочват, че безпорядъкът държи мозъка ни под постоянен стрес и напрежение, което ни затруднява да се концентрираме. В крайна сметка това води до нервно изтощение и липса на жизненост.

Ароматни свещи

Особено ароматът на лавандула. Сам по себе си, разбира се, този аромат не е никак лош, но психолози от Уеслианския университет например установиха, че хората, които постоянно вдишват този аромат, се чувстват спокойни и постоянно искат да спят.

Затова е по-добре да замените лавандулата с мента или цитруси. Но само не прекалявайте! Голяма концентрация на ароматизирани свещи в една стая може да причини главоболие и в резултат на това умора.

Плътно дръпнати завеси

Плътните завеси и винаги затворените щори предизвикват депресия. Психолозите уверяват, че за нормалното функциониране на тялото трябва да му бъде осигурено достатъчно количество светлина и ако това не се случи, тогава настроението ни започва да се влошава и се появяват негативни мисли.

Затова експертите препоръчват да дърпате завесите през деня и да ги пускате само непосредствено преди лягане.

Ниски температури

Изненадващо, но липсата на топлина в жилището, може да ни накара да се чувстваме уморени. Това кара тялото ни да изпадне в хибернация и тогава ще бъде трудно да го ободрим с каквото и да било.

Следователно пет минути проветряване на спалнята преди лягане ще бъдат достатъчни, за да се почувствате по-добре.

Чаршафи

Чаршафите, изработени от синтетични тъкани, не допринасят за качествената почивка: те се нагряват в жегата, охлаждат се в студа и не абсорбират влагата. В резултат на това ставаме не в най-доброто състояние и си лягаме още по-разбити.

Памукът и ленът са идеални за спане. Нуждаете се също от удобна възглавница, умерено топло одеяло и правилния матрак, който все пак трябва да бъде обърнат навреме. Тогава почивката ще бъде пълноценна и усещането за хронична умора ще изчезне от живота ви. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

olodexxsw

olodexxsw 26.09.2023 23:58

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocom