Всички го в банята, но то е пълно с болести и бактерии

Всички го в банята, но то е пълно с болести и бактерии

Трябва да го почиствате поне два пъти седмично, за да не ви споходи нещо ужасно

Поддържането на хигиена отдавна е нещо, което приемаме за даденост. Също толкова важно е да се поддържа ред в къщата. Това не само ще повиши нивото ви на комфорт, докато сте в него, но и ще подобри здравето ви. В крайна сметка висококачественото общо почистване е чудесен начин да се отървете от прах, мръсотия и опасни бактерии.

Имате това цвете в дома си? Дори не подозирате какво отглеждате!

Освен това почистването включва не само измиване на подовете. Важно е да се отървете от нещата, върху които се натрупват микроби.

Например в кухнята такъв предмет е гъба за съдове. Той натрупва 200 хиляди пъти повече опасни бактерии, отколкото върху ръба на тоалетната чиния, банкнотите или повърхността на смартфона ни.

Влажността върху нея е основна причина за развитието на толкова много бактерии.

Ето защо е препоръчително да сменяте този артикул в кухнята всяка седмица.

А в банята има нещо, което абсорбира огромно количество опасни бактерии.

Това е обикновен килим. Хората не го сменят много често, но го перат още по-рядко и наистина е напразно. Подложката за баня осигурява благоприятна атмосфера за развитието на микроби и мухъл. Това важи особено за продуктите от плат. Независимо от дължината на килимчето, мръсотията лесно се абсорбира в тях.

Ето защо експертите по почистване силно препоръчват да перете вашите килими веднъж или дори два пъти седмично, за да се отървете ефективно от натрупаните бактерии. Да, съгласни сме, в тази ситуация продуктът ще се износи бързо. Но килимът изобщо не струва толкова страхотни пари, че не може да се сменя често.

Също така се препоръчва да почистите зоната под килима, в противен случай редовното измиване на продукта няма да донесе никаква полза. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай