Как се пържи цаца, за да се топи в устата?

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/kak-se-przi-caca-za-da-se-topi-v-ustata Jenata.blitz.bg
Как се пържи цаца, за да се топи в устата?

Ако не ловите вие цацата, потърсете екземпляри с ярки, ясни очи и чист аромат. Обикновено ще ви трябват шест или повече на човек, така че купувайте на едро.

Вкусотия: Всеки трябва да знае как се приготвя баница за мързеливци

Някои готвачи обичат да отстраняват храносмилателния тракт преди готвене, като отрязват корема или като прерязват гърлото и го изстискват през отвора. Скара и пържена цаца е вкусна и с малко сол, но най-добре е да добавите малко лимонов сок или добър оцет, за да предотвратите насищането на миризма на малката рибка.

Подправки на базата на домати или лютеница или силно айоли с чесън също са чудесни добавки.

Вкусно и лесно: Семейството ви ще полудее по това сладоледено крем брюле!

Как обаче се пържи цаца, за да се топи в устата?

Рибите се овалват в брашнената смес и се пържат, като от време на време внимателно се обръщат с решетъчна лъжица. Има и друг начин - с клечки за зъби. На всяка клечка за зъби през очите се нанизват по 5 рибки, овалват се в брашно и се пържат.

Най-лесният начин за готвене на цаца е да загреете тежък тиган - в идеалния случай чугунен - ​​до много горещо. Изплакнете малките риби и ги подсушете, след което хвърлете няколко в горещия тиган. След около 1 минута кожата от долната страна ще започне да прави мехури от парещата топлина на тигана.

Обърнете цацата и гответе приблизително толкова време от другата страна, след което ги оставете настрана, за да не замръзнат, докато приготвяте останалите. Малките рибки са доста мазни сами по себе си.

Да ви е сладко/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
5 Коментара
За да не замръзнат?!?!
преди 1 година

Досега не се е чувала пържена цаца да замръзне! Журналята, давате ли си изобщо сметка какво пишете?

Откажи
ОпростачванетоПродължава
преди 1 година

Редовно следя статиите на кенеф-медията "Факти", защото много се смея и по този начин си почивам. Най- много ме впечатляват глупотевините на мисирка Венелина за фалоси и минджи .Изглежда,че като студентка е специализирала в тази област,докато получи диплом през прозореца за виШУ.

Откажи
Урсула
преди 1 година

Не се научи този GOOGLE да превежда на български.

Откажи
ТУСИ
преди 1 година

АМИ ИЗПРАТЕТЕ Я НА ГОТВАЧИТЕ ПО ЛАЙНОМОРИЕТО ЩОМ Е ТОЛКОВА ДОБРА ! ЩЕ Я ПРОБВАМ ДОГОДИНА АМА НАДАЛИ ХА ХА ХА .. ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ , ЧЕ В ГЪРЦИЯ СИ Я ИЗБИРАШ СУТРИНТА ПО СНИМКА И В 19.30 ТИ Я НОСЯТ ВЪВ ВИЛАТА ПЕРФЕККТНО ПРИГОТВЕНА ЕДВА ЛИ ЩЕ ОТИДА ПО ЛАЙНОМОРИЕТО ДА ДРИСКАМ ЦАЦА

Откажи
Чичо хаджи Христо
преди 1 година

Аман от тъпотии?

Откажи