Започва периода на киселото зеле и всякакви други зимнини, които сме свикнали да похапваме през зимните месеци.
Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство
Зелето е сред най-харесваните, защото освен на салата, с него можем да си приготвим десетки ястия – от вкусни по-вкусни.
Днес ще споделим с вас една страхотна рецепта за кисело зеле.
Бъдете сигурни, че всеки път ще ви се получава перфектно.
Тази баничка е истинско изкушение: Топиш мачкаш и редиш в тавата
Как се приготвя перфектното кисело зеле в бидон?
Добрата новина е, че кисело зеле можете да си приготвите както в бидон, така и в буркан. Домакините обаче предпочитат зелето в бидон, защото рецептата е много по-лесна, не се налага предварително да режат зелките.
Ето и какви продукти са нужни:
зеле - 30 кг
сол - 1 кг
хрян - 200 г
Начин на приготвяне:
Зелето се почиства, а след това се откъсват и първите зелеви листа. Коренът се вади, изрязва се дълбоко и се пълни със сол. Зелевите глави се пълнят в бидона.
Празните пространства може да запълните с четвъртини. Хрянът се поставя между зелето.
Зелето се затиска с камък, ако е нужно. След това се залива с вода.
Всеки ден е желателно да хвърляте по един поглед. Ако е нужно, може да приготвите още саламура.
Така се приготвя най-лесното кисело зеле с хрян. Задължително трябва да тествате тази рецепта.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
Превземки 08.10.2023 11:09
Киселото зеленце се топи в устичката, ако в бидончето сложите тази подправчица - това не прави рецептата по вкусна
DOC 08.10.2023 11:39
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много сперма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------ https://mub.me/medik
Крачунов 08.10.2023 14:39
Пеевски е платен от посолството.
Пепа 08.10.2023 20:44
За ковид пийте отвара от патладжан 3п.на ден, за3,4 дни
Абе 09.10.2023 8:34
Аалоууу, зелето требе се претака.
БайХой 10.10.2023 0:15
Тук не стана ясно коя е подправката...!
Някой 10.10.2023 4:44
За Хрян говори каката--това е подправката.
Истинският 10.10.2023 8:16
То и ракийката се хлъзга по лесно с топеното зеленце!!!
Дедо 10.10.2023 9:20
Нищо ново, хрян и две -три дюли слагам винаги. На коджа годинки съм и все така се прави.
О, не... 10.10.2023 9:41
Кисело зеле да се "топи" в устата..... Ужас!
Еййййй 10.10.2023 10:13
Стига с тия просташки статии….
Бай-зеле 10.10.2023 16:58
Нарежете 3 лимона на резенчета на бидон от 120 литра и ще имате зеле до лятото ,проверено....
Буклас 13.10.2023 23:30
Пълни глупости!! СалМурата за зелето се прави като на 10л.вода се слага по 0.400кг.морска сол, и така докато не покрие зелето, след което слагаш отгоре пластмасова или Дървен скара с камък за да го притиска под саламура та! След това започваш да го претакаш!!
Таня Стефанова 14.10.2023 18:45
Да но зелето се претака както каза някой в коментарите....... Може и дюля, може и царевица да се сложи само че направо с кочана, а бе с две думи хората си знаят.....