logo

Хейли се къпя само през няколко седмици и ето какво се случи с косата й ВИДЕО

Хейли се къпя само през няколко седмици и ето какво се случи с косата й ВИДЕО

Момичето успя да изненада близо 300 000 последователи, които има в TikTok с признанието, което направи

В днешно време все повече жени търсят разкрасителни съвети от социалните мрежи. Е, точно в тази област едва от най-известните инфлуенсърки е красивата Хейли. Сексапилната червенокосна обаче успя да шокира всички.

Одри: Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа! ВИДЕО

Хейли има близо 300 000 последователи в социалната мрежа TikTok. И всички те останаха втрещени от признанието, което тя направи.

По думите й едва през няколко седмици тя прави нещо, което мнозина от нас правя, ако не всеки ден, то поне през ден. 

Момичето каза, че мие косата си с вода не повече от няколко пъти на няколко седмици, а през останалото време използва сух шампоан. Тя го прилага основно преди лягане върху скалпа и зоната зад ушите си. Хейли съветва последователите на метода да сресват косата си с гребен с дълги редки зъби.

Хейли съветва да увивате косата си в кърпа, когато се къпете, за да не изпускате парата и влагата от главата си. В дните, когато трябва да се прави редовно измиване, използвайте ексфолианти и маски за дълбоко почистване на кожата. Момичето убеждава последователите си, че такава специфична грижа й е помогнала да се радва на разкошна дълга коса. 

Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа

Блогърката Виталия Вячеславовна Копитина, която е трихолог с 12-годишен опит, коментира странния метод на Хейли.

„Категорично не съм съгласен с този подход, тъй като при редица състояния, свързани с намаляване на плътността на косата, сърбеж, пърхот, мазен скалп, е необходимо редовно почистване на скалпа. Ако не го почиствате редовно, се образува мощно възпаление и косопадът се увеличава. 

Може да се появят и симптоми като болезненост и чувствителност на скалпа. Ако кожата (на главата, а и лицето в частност) е склонна към бързо омазняване и не я почиства редовно, може да се появи пърхот и себорейни корички. 

Къпете ли косата си с аспирин ще се случат чудеса, но знаете ли какви

Затова в моята практика виждам, че правилното почистване насърчава както растежа на косата, така и доброто състояние на косата и скалпа“.

Хейли обаче изобщо не се вълнува от мнението на околните. Тя не само настоява, че наистина рядко къпе косата си, ами и показва каква прическа прави с червената си грива, която не е къпала от 20 дни. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

@_theredhead

hairstyles for when I don’t want to use dry shampoo ##hair ##hairstyle ##redhair ##redhead ##ROMWEnextgen

♬ THATS WHAT I WANT - Lil Nas X