Журналистка спря захарта за 6 месеца и не можа да повярва какво й се случи

Журналистка спря захарта за 6 месеца и не можа да повярва какво й се случи

Резултатите от експеримента на Швета Сенгар надминали всичките й очаквания

Журналистка от Индия се отказа от захарта за 6 месеца, за да види как това ще се отрази на лицето и тялото й.

"Преди вярвах, че ми е писано лицето ми да прилича завинаги на пухкав маршмелоу. Това не беше само възприятие. Това беше убеждение, което твърдо поддържах, подсилено от години съзерцание в огледалото на това, което смятах за кръгло безформено лице.

Не подозирах, че моето пътуване към откриването на лицето, тялото и себе си ще започне с едно просто решение: да се откажа от захарта", казва Швета Сенгар, цитирана от Тоԁау.

Внимание, ето кои 3 храни са по-опасни и от захарта

Тя признава, че преди да откаже този продукт, от време на време се е глезела със сладкиши, но не се е замисляла за въздействието им върху организма и кожата й. Истината излязла наяве, когато започнала се интересува повече от нещата, свързани с храненето и здравето.

"Докато преглеждах проучванията и статиите, бях изумена да науча за връзката между консумацията на захар и различните кожни проблеми, включително възпаление, акне и преждевременно стареене. Изведнъж безобидното удоволствие от сладкишите вече не изглеждаше много приятно.

Съвсем скоро реших да кажа сбогом на захарта и да започна да внимавам повече какво слагам в стомаха си", отбелязва жената.

70-годишната Каролина не е яла захар от 28 години и ето как изглежда СНИМКИ

Журналистката все още яде храни, приготвени със захар, но избягва сладкиши и газирани напитки. Първите седмици били много трудни и й трябвала невероятна дисциплина, за да преодолее желанието да хапнеш нещо сладко.

"Но всеки изминал ден ставах се приспособявах все повече към нуждите на тялото си и отнасях се по-внимателно към избора си на това, което влагам в него.

Намалих сладките напитки и ги замених с билкови чайове и черно кафе. Да премахна сладкишите беше малко по-трудно, отколкото очаквах. Борбата да държа натрапчивите мисли настрана беше реална.

Постепенно ми стана по-лесно да контролирам желанието си, дори в периоди, в които мислех само за шоколадови бонбони", спомня си тя.

Редакторът на изданието по въпросите, свързани с храненето, Натали Рицо добавя, че проучванията показват, че прекомерната консумация на захар е свързана с възпаление на кожата и псориазис.

Ето какво ще се случи с лицето ви, ако пиете вода на гладно

"Въпреки това ежедневното препоръчително количество добавена захар е по-малко от 50 грама (около 12 чаени лъжички), така че консумацията на малко захар няма да причини възпаление.

Тези проучвания разглеждат хора, които ядат повече от препоръчаното количество. Обикновено възпалението на кожата се проявява под формата на пъпки или акне, но също така може да причини екземи, които са свързани със сухата кожа", обяснява тя.

По думите на Швета Сенгар, първото нещо, което се е променило след отказа й от захар, е лицето й. Отоците, за който тя дори не подозирала, изчезнали. Това, което видяла в огледалото, било много различно от това, с което била свикнала.

"Консумирането на повече от препоръчителното дневно количество захар може да доведе до наддаване на тегло, което може да се прояви като подуване на корема или подпухналост. Възпалението, причинено от твърде много захар, може да причини и леко подуване", отбелязва Рицо.

Трансформацията на журналистката обаче не спряла дотук. Тя вече не страда от колебания в енергийните нива. Състоянието й е станало по-стабилно. Вече не страда от възпаления, предизвикани от захарта, лицето й придобило нов блясък, сякаш кожата й се е подмладила. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай