logo

Раждането на сина й мина отлично, но 4 часа по-късно стана страшно

Раждането на сина й мина отлично, но 4 часа по-късно стана страшно

Всички тестове и ултразвукови изследвания бяха нормални

Всичко започна прекрасно. Бременността ми бе по-лека и от първата, спомня си Алехандра.

Когато се роди, това бебе тежеше близо 6 кг. Ето как изглежда сега! СНИМКИ

Не бях болна, чувствах се добре. Всички тестове и ултразвукови изследвания бяха нормални и на 19 април 2016 година се роди нашето дългоочаквано бебе, добавя Алехандра.

Раждането минало добре, но тревожни мисли не спирали да се въртят в главата на Алехандра. Синът й Тими се родил истински герой с тегло 3960 грама и височина 59 сантиметра. Бебето бе показано на майката и всички тревоги изчезнали.

Само 4 часа по-късно обаче в отделението влезе лекар.

Той съобщил на Алехандра, че детето й умира.

8 месеца родители хранеха бебето си само с кафе и ето какво се случи

Неонатологичният скрининг показал сърдечно заболяване на детето й. Чували се шумове при сърцето, а съдържанието на кислород в кръвта му рязко спаднало. Кожата на новороденото посивяла, а то буквално се топяло пред очите на лекарите. Наложила се спешна операция.

По-късно родителите научиха и точната диагноза на Тими – „Атрезия на белодробната артерия с непокътната интервентрикуларна преграда. Атрезия на трикуспидната клапа и Хипоплазия на дясната камера”.

Тома претърпя още две операции през първите дни от живота си. Той не може да живее без специални лекарства, които ще се наложи да приема до края на живота си. Това обаче не е най-лошото.

При изследванията се установява наличието на голям брой колатерали – резервни кръвоносни съдове. Налага се нова операция.

Алексис роди 10 момчета! Това, което чу при 11-ата си бременност, я шокира СНИМКИ

„Докторите ни предложиха да изчакаме, докато Тими навърши 4-5-годишна възраст. Той в момента е на 3. Прокрастинацията е пагубна за тялото на детето. Съдържанието на кислород в кръвта му спада, защото расте твърде бързо за възрастта си. Сърцето му просто не може да се справи”, казва Алехандра.

В чужбина ни препоръчаха операцията да се извърши незабавно, тъй като в организма настъпват необратими промени. След операцията шансовете му за живот ще се увеличат многократно.

Един от най-добрите сърдечни хирурзи в Европа М. Хазекамп е готов да оперира Тими в испанска клиника, като част от специална програма, тъй като в Холандия, където работи специалистът, цената е много висока.

4 приятелки все се шегуваха с приликата си! Истината обаче ги шокира СНИМКИ

Въпреки отстъпката, цената е огромна за едно обикновено семейство.

Тома е изключително дете – умно, внимателно и сърдечно. Всеки ден той е истински герой, защото се бори ежедневно със смъртта. Той се опитва да бъде полезен и помага на майка си да почиства вкъщи – събира играчки, носи чинията си до мивката, но се уморява много бързо.

Опитва се да прави всичко като възрастен. Обича животните и да слуша приказки. Той обаче не може да тича и да скача като едно нормално и здраво дете. Ако тръгне да го прави, започва да се задушава, а устните му посиняват. Дори когато си почива, той диша тежко.

В момента родителите му събират пари и се молят, да не стане прекалено късно, когато успеят./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!