Лютеницата става най-вкусна без печене и белене на чушките, ето го номерът

И така, рецептата, която ще прочетете по-долу, е една от най-търсените рецепти на Балканите в момента, а когато прочетете процедурата, ще разберете защо е така

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/lyutenicata-stava-nai-vkusna-bez-pecene-i-belene-na-cuskite-eto-go-nomert Jenata.blitz.bg
Лютеницата става най-вкусна без печене и белене на чушките, ето го номерът

Лютеницата е любимата зимнина на българина – всъщност никой не чака зимата да я яде, а лятото е златното време за приготвяне на домашна лютеница, пише gotvq.eu.

В този вкусен омлет ще се влюбите от първата хапка

По традиция се приготвя от червени чушки със или без добавка на патладжан и морков, а някои приготвят и бяла лютеница от зелени чушки, която в други балкански страни е наричана “малиджано”.

Процесът на приготвяне отнема близо два дни, като първият ден чушките се пекат и обелват, а вторият се смилат и пържат обелените чушки (патладжани и моркови). Тази година обаче един нов начин за приготвяне на лютеница измести всички останали със своята бързина и икономичност.

И така, рецептата, която ще прочетете по-долу, е една от най-търсените рецепти на Балканите в момента, а когато прочетете процедурата, ще разберете защо е така. Тази лютеница на фурна е много вкусна и се приготвя лесно и простичко, без да губите време за печене и белене на зеленчуци и без да изразходвате излишно количество ток.

Този омлет вкъщи свършва за минути

Домашна лютеница на фурна

Необходими Продукти:

  • 600 гр. червени месести чушки
  • 2 скилидки чесън (може и повече на вкус)
  • морска сол на вкус
  • малко зехтин и черен пипер на вкус

Начин на Приготвяне:

Чушките се измиват добре под течаща студена вода, изцеждат се от излишната вода и се избърсват с кухненска кърпа. След това ги нарежете на кубчета, по-едри или по-малки по желание, като е важно да премахнете дръжките и семките.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Горещи

Коментирай
20 Коментара
???
преди 1 година

Това ли ви е рецептата?

Откажи
Господ
преди 1 година

Вие сте пародия. Редактор нямате ли? Ако няма наказание за тази ви " публикация " значи няма скоро да се оправи нашата родина. Срам...

Откажи
Искра
преди 1 година

Не разбрах - къде е рецептата??

Откажи
Димо
преди 1 година

Това може да влезе в сайта за вицове !....Този е тъп!

Откажи
ташунко
преди 1 година

Нарязваме ги на купчета и после ? Да ви еба майката проста да ви еба . Всъщност знам рецепта без печене на чушките но нема да ви я казвам .

Откажи
Гена
преди 1 година

Хахаха от 600 грама демек две чушки нарязани на фльонги ще ми правите лютеница.имсте първо място за тъпотия.

Откажи
Гена
преди 1 година

Хахаха от 600 грама демек две чушки нарязани на фльонги ще ми правите лютеница.имсте първо място за тъпотия.

Откажи
Гоце
преди 1 година

Вие да не сте от филма Смотаняци.

Откажи
Мима
преди 1 година

Тъпаци

Откажи
Хахх
преди 1 година

Да ви пикая на рецептата..

Откажи
преди 1 година

Лютеница и малиджано;все едно да кажеш че капамата и паелята е едно и също ястие-тъпо невежество.Наистина тези драскачи нямат ли читави редактори.

Откажи
Дани
преди 1 година

Хаха голям майтап този който е копирал рецептата и я е сложил в сайта не е видял че не цялата.

Откажи
Пешо от Виница
преди 1 година

Откога съм се произнесъл за вашия жълтокафяв сайт: Набирате ученици от Дърводелското училище за редакторчета и си праскате едно към гьотере! Ако има класация в нашата тъпа журналистика-вие сте на първо място като образец дебили!

Откажи
Вие
преди 1 година

Наистина сте глупаци

Откажи
преди 1 година

Иииии?

Откажи
баба
преди 1 година

С 300 грама чушки става още по-вкусно!

Откажи
факт
преди 1 година

И с една люта чушка се намазва задника на редактора!!!

Откажи
Ненан
преди 1 година

А, не! Щом ще се режат чушките, отказвам се. Ще търся друга рецепта.

Откажи
Шопендар
преди 1 година

Не замирише ли на печени чушки,,това не е домашна лютеница

Откажи
!!!
преди 1 година

Къде е вие рецептата? Тъп сайт с гръмки заглавия, не губете времето на ХОРАТА. Всичко мързеливо е калпаво. ИЗОБЩО ЗАЩО ПУБЛИКУВАТЕ ТРБВА ДА ВИ ПРЕМАХНАТ!!!!!

Откажи