Лютеницата е любимата зимнина на българина – всъщност никой не чака зимата да я яде, а лятото е златното време за приготвяне на домашна лютеница, пише gotvq.eu.
В този вкусен омлет ще се влюбите от първата хапка
По традиция се приготвя от червени чушки със или без добавка на патладжан и морков, а някои приготвят и бяла лютеница от зелени чушки, която в други балкански страни е наричана “малиджано”.
Процесът на приготвяне отнема близо два дни, като първият ден чушките се пекат и обелват, а вторият се смилат и пържат обелените чушки (патладжани и моркови). Тази година обаче един нов начин за приготвяне на лютеница измести всички останали със своята бързина и икономичност.
И така, рецептата, която ще прочетете по-долу, е една от най-търсените рецепти на Балканите в момента, а когато прочетете процедурата, ще разберете защо е така. Тази лютеница на фурна е много вкусна и се приготвя лесно и простичко, без да губите време за печене и белене на зеленчуци и без да изразходвате излишно количество ток.
Този омлет вкъщи свършва за минути
Домашна лютеница на фурна
Необходими Продукти:
- 600 гр. червени месести чушки
- 2 скилидки чесън (може и повече на вкус)
- морска сол на вкус
- малко зехтин и черен пипер на вкус
Начин на Приготвяне:
Чушките се измиват добре под течаща студена вода, изцеждат се от излишната вода и се избърсват с кухненска кърпа. След това ги нарежете на кубчета, по-едри или по-малки по желание, като е важно да премахнете дръжките и семките.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки
Коментирай
??? 08.09.2023 11:10
Това ли ви е рецептата?
Господ 08.09.2023 15:48
Вие сте пародия. Редактор нямате ли? Ако няма наказание за тази ви " публикация " значи няма скоро да се оправи нашата родина. Срам...
Искра 08.09.2023 15:57
Не разбрах - къде е рецептата??
Димо 08.09.2023 16:00
Това може да влезе в сайта за вицове !....Този е тъп!
ташунко 08.09.2023 16:06
Нарязваме ги на купчета и после ? Да ви еба майката проста да ви еба . Всъщност знам рецепта без печене на чушките но нема да ви я казвам .
Гена 08.09.2023 16:21
Хахаха от 600 грама демек две чушки нарязани на фльонги ще ми правите лютеница.имсте първо място за тъпотия.
Гена 08.09.2023 16:21
Хахаха от 600 грама демек две чушки нарязани на фльонги ще ми правите лютеница.имсте първо място за тъпотия.
Гоце 08.09.2023 18:21
Вие да не сте от филма Смотаняци.
Мима 09.09.2023 4:16
Тъпаци
Хахх 09.09.2023 8:28
Да ви пикая на рецептата..
[email protected] 09.09.2023 8:54
Лютеница и малиджано;все едно да кажеш че капамата и паелята е едно и също ястие-тъпо невежество.Наистина тези драскачи нямат ли читави редактори.
Дани 09.09.2023 10:37
Хаха голям майтап този който е копирал рецептата и я е сложил в сайта не е видял че не цялата.
Пешо от Виница 11.09.2023 6:26
Откога съм се произнесъл за вашия жълтокафяв сайт: Набирате ученици от Дърводелското училище за редакторчета и си праскате едно към гьотере! Ако има класация в нашата тъпа журналистика-вие сте на първо място като образец дебили!
Вие 11.09.2023 6:43
Наистина сте глупаци
[email protected] 11.09.2023 7:52
Иииии?
баба 11.09.2023 8:18
С 300 грама чушки става още по-вкусно!
факт 11.09.2023 9:43
И с една люта чушка се намазва задника на редактора!!!
Ненан 11.09.2023 10:22
А, не! Щом ще се режат чушките, отказвам се. Ще търся друга рецепта.
Шопендар 12.09.2023 10:03
Не замирише ли на печени чушки,,това не е домашна лютеница
!!! 14.09.2023 23:39
Къде е вие рецептата? Тъп сайт с гръмки заглавия, не губете времето на ХОРАТА. Всичко мързеливо е калпаво. ИЗОБЩО ЗАЩО ПУБЛИКУВАТЕ ТРБВА ДА ВИ ПРЕМАХНАТ!!!!!