Лютеницата става най-вкусна без печене и белене на чушките, ето го номерът

Лютеницата става най-вкусна без печене и белене на чушките, ето го номерът

И така, рецептата, която ще прочетете по-долу, е една от най-търсените рецепти на Балканите в момента, а когато прочетете процедурата, ще разберете защо е така

Лютеницата е любимата зимнина на българина – всъщност никой не чака зимата да я яде, а лятото е златното време за приготвяне на домашна лютеница, пише gotvq.eu.

В този вкусен омлет ще се влюбите от първата хапка

По традиция се приготвя от червени чушки със или без добавка на патладжан и морков, а някои приготвят и бяла лютеница от зелени чушки, която в други балкански страни е наричана “малиджано”.

Процесът на приготвяне отнема близо два дни, като първият ден чушките се пекат и обелват, а вторият се смилат и пържат обелените чушки (патладжани и моркови). Тази година обаче един нов начин за приготвяне на лютеница измести всички останали със своята бързина и икономичност.

И така, рецептата, която ще прочетете по-долу, е една от най-търсените рецепти на Балканите в момента, а когато прочетете процедурата, ще разберете защо е така. Тази лютеница на фурна е много вкусна и се приготвя лесно и простичко, без да губите време за печене и белене на зеленчуци и без да изразходвате излишно количество ток.

Този омлет вкъщи свършва за минути

Домашна лютеница на фурна

Необходими Продукти:

  • 600 гр. червени месести чушки
  • 2 скилидки чесън (може и повече на вкус)
  • морска сол на вкус
  • малко зехтин и черен пипер на вкус

Начин на Приготвяне:

Чушките се измиват добре под течаща студена вода, изцеждат се от излишната вода и се избърсват с кухненска кърпа. След това ги нарежете на кубчета, по-едри или по-малки по желание, като е важно да премахнете дръжките и семките.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

???

??? 08.09.2023 11:10

Това ли ви е рецептата?

Господ

Господ 08.09.2023 15:48

Вие сте пародия. Редактор нямате ли? Ако няма наказание за тази ви " публикация " значи няма скоро да се оправи нашата родина. Срам...

Искра

Искра 08.09.2023 15:57

Не разбрах - къде е рецептата??

Димо

Димо 08.09.2023 16:00

Това може да влезе в сайта за вицове !....Този е тъп!

ташунко

ташунко 08.09.2023 16:06

Нарязваме ги на купчета и после ? Да ви еба майката проста да ви еба . Всъщност знам рецепта без печене на чушките но нема да ви я казвам .

Гена

Гена 08.09.2023 16:21

Хахаха от 600 грама демек две чушки нарязани на фльонги ще ми правите лютеница.имсте първо място за тъпотия.

Гена

Гена 08.09.2023 16:21

Хахаха от 600 грама демек две чушки нарязани на фльонги ще ми правите лютеница.имсте първо място за тъпотия.

Гоце

Гоце 08.09.2023 18:21

Вие да не сте от филма Смотаняци.

Мима

Мима 09.09.2023 4:16

Тъпаци

Хахх

Хахх 09.09.2023 8:28

Да ви пикая на рецептата..

valchanov6312@gmail.com

[email protected] 09.09.2023 8:54

Лютеница и малиджано;все едно да кажеш че капамата и паелята е едно и също ястие-тъпо невежество.Наистина тези драскачи нямат ли читави редактори.

Дани

Дани 09.09.2023 10:37

Хаха голям майтап този който е копирал рецептата и я е сложил в сайта не е видял че не цялата.

Пешо от Виница

Пешо от Виница 11.09.2023 6:26

Откога съм се произнесъл за вашия жълтокафяв сайт: Набирате ученици от Дърводелското училище за редакторчета и си праскате едно към гьотере! Ако има класация в нашата тъпа журналистика-вие сте на първо място като образец дебили!

Вие

Вие 11.09.2023 6:43

Наистина сте глупаци

Ogisim@abv.bg

[email protected] 11.09.2023 7:52

Иииии?

баба

баба 11.09.2023 8:18

С 300 грама чушки става още по-вкусно!

факт

факт 11.09.2023 9:43

И с една люта чушка се намазва задника на редактора!!!

Ненан

Ненан 11.09.2023 10:22

А, не! Щом ще се режат чушките, отказвам се. Ще търся друга рецепта.

Шопендар

Шопендар 12.09.2023 10:03

Не замирише ли на печени чушки,,това не е домашна лютеница

!!!

!!! 14.09.2023 23:39

Къде е вие рецептата? Тъп сайт с гръмки заглавия, не губете времето на ХОРАТА. Всичко мързеливо е калпаво. ИЗОБЩО ЗАЩО ПУБЛИКУВАТЕ ТРБВА ДА ВИ ПРЕМАХНАТ!!!!!