Понички с извара - рецепта като в детството

Те са хрупкави, крехки и топящи се в устата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/ponichki-s-izvara-recepta-kato-v-detstvoto Jenata.blitz.bg
Понички с извара - рецепта като в детството

Ароматните домашни понички са толкова вкусни, че дори и да сте на диета е невъзможно да не ги пробвате. Тестото е много лесно за приготвяне и се получава от първия път. 

Готовите продукти могат да бъдат покрити с глазура или пълнени със сладко - всичко е ограничено само от вашето въображение.

Топи се в устата, а става за минути: Уникална рецепта за торта Медовик

Рецептата, която от jenata.blitz.bg ще споделим с вас е изключително вкусна и знайте, че поничките, приготвени по този начин, са толкова вкусни, че дори нямат време да се охладят.

Понички с извара - рецепта като в детството

Тестото с мая за понички е меко и гъвкаво, много е удобно да се правят „гевреци“ от него. Разбърква се бързо и не лепне по ръцете ви. Посоченото количество продукти е приблизително 20 броя.

Необходими съставки:

  • брашно - 450 г;
  • мляко - 250 г;
  • суха мая - 1 супена лъжица. л.;
  • захар - 3 супени лъжици. л.;
  • сол - щипка;
  • ванилин - щипка;
  • слънчогледово олио - 3 супени лъжици. л. за тесто + 400 мл за пържене;
  • пудра захар - 25 г.

Начин на приготвяне: 

Загрейте млякото до стайна температура. Смесете с маята и захарта. Оставете на топло място за 10 минути, за да се активира.

Рецепта за десерта „Виктория“ – съвършеното изкушение за всеки момент

Пресейте брашното през цедка. Разбъркайте в тестото. Добавете също ванилията, солта и маслото. Месете тестото, докато стане твърдо и не лепкаво, около 10 минути. Оставете го на топло място за 1 час, докато втаса двойно.

Омесете тестото с ръце и оформете сплеснати понички с мая с дупка в средата. Загрейте 400 мл олио в тиган и запържете продуктите за 2-3 минути. След това поставете върху кухненска хартия, за да попие излишното масло. След като изстине, поръсете десерта с пудра захар.

Ако правите пълнени понички, направете една дупка отстрани и напълнете поничките с помощта на сладкарски пош или спринцовка. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Zzz
преди 14 часа

И къде е изварата?Аман от фалшиви рецепти, тая дето ги пише, готвила ли е някога?

Откажи