Едни от най-вкусните рецепти обикновено се крият именно в старите тефтери на нашите майки или баби.
Именно такава ще ви разкрием в следващите редове. Това е специално предложение от старият тефтер, което е перфектното изкушение за всяка сутрин и следобед.
Соленият кекс е предпочитана закуска у дома. Освен, че е много вкусен, се прави и изключително лесно. На някои места му казват тутманик, но важен е вкусът му.
Рецептата е предложена от потребителят в ТикТок bakingforseven.
Рецепта за вкусен солен кекс
- Необходими продукти:
280 г кисело мляко
3 яйца, L размер
40 г олио
1/2 ч.л. сол
240 г брашно
7-8 г бакпулвер
150 сирене
50 г настърган кашкавал или моцарела по желание
- Инструкции:
Фурната се загрява на 180 градуса без вентилатор.
В купа се смесват брашното, бакпулвера и солта.
Сиренето се натрошава, моцарелата се настъргва.
В друга купа се разбиват яйцата, добавят се киселото мляко и олиото.
Към течните съставки се прибавят сухите, а накрая – сирената.
@bakingforseven Рецепта: Необходими продукти: 280 г кисело мляко 3 яйца, L размер 40 г олио 1/2 ч.л. сол 240 г брашно 7-8 г бакпулвер 150 сирене 50 г настърган кашкавал или моцарела по желание Инструкции: Фурната се загрява на 180 градуса без вентилатор. В купа се смесват брашното, бакпулвера и солта. Сиренето се натрошава, моцарелата се настъргва. В друга купа се разбиват яйцата, добавят се киселото мляко и олиото. Към течните съставки се прибавят сухите, а накрая – сирената. Сместа се бърка за кратко и се изсипва в тава, която предварително е намаслена и поръсена с брашно. Отгоре се заглажда с шпатула и се слагат парченца масло. Тутманикът се пече на средно ниво във фурната – около 40 минути или до желания загар. #закуска #тутманик #соленкекс #сирене #бързирецепти ♬ My Coffee - Megan Yagami
Сместа се бърка за кратко и се изсипва в тава, която предварително е намаслена и поръсена с брашно./jenata.blitz.bg
Отгоре се заглажда с шпатула и се слагат парченца масло.
Тутманикът се пече на средно ниво във фурната – около 40 минути или до желания загар.