Струва стотинки и е идеален за чай: дори няма да усетите тиквата в този кекс

Предложението ни е уникално за уикенда и е сред най-любимите неща у дома

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/struva-stotinki-i-e-idealen-za-chay-dori-nyama-da-usetite-tikvata-v-tozi-keks Jenata.blitz.bg
Струва стотинки и е идеален за чай: дори няма да усетите тиквата в този кекс

Едва ли има домакиня, която да не се чуди какво да направи уикенда за хапване. Есента вече е тук и най-прекрасното нещо, което може да сторите, е да разнообразите менюто си със сезонни плодове и зеленчуци.

Не сте опитвали по-вкусно и лесно ястие!

Именно заради това и нашето предложение ще включва популярната за сезона тиква.

Ще ви предложим една много любима рецепта, която е чудесна както за закуска, така и за следобедно хапване, а ако прибавите и чай към него, всичко става просто разкошно.

За целта ще трябва да оставите стотинки в магазина и няма да е нужно да се суетите кой знае колко в кухнята.

Рецепта от стария тефтер на мама за солен кекс, няма по-вкусно нещо

Съставки:

пюре от тиква – 250 г;
масло – 100 г;
захар – 150 г;
яйца – 3+1 бр.;
сметана – 200 г;
брашно – 250 г;
бакпулвер – 12 г;
какао – 25 г;

мляко – 50 г;
канела и ванилия, можете да добавите щипка кардамон;
черен шоколад – 150 г;
масло – 50 г;
сметана – 30 г;

Начин на приготвяне:

1. Изпечете тиквата, охладете я, сложете я в блендер, добавете едно яйце и я разбийте с няколко лъжици мляко.

2. Добавете захарта към омекналото масло, разбийте с миксер.

3. Добавете яйцата, картофеното пюре, подправките, заквасената сметана и разбъркайте до гладкост.

4. Добавете брашното и бакпулвера, разбъркайте до гладкост.

5. Разделете тестото на две части.

6. Към едната добавете какаото и 50 мл мляко, разбъркайте.

7. Поставете тестото на слоеве в тава за печене, покрита с пергамент.

8. Пече се около час в загрята на 180 градуса фурна.

9. Проверете готовността с дървено шишче. /jenata.blitz.bg

 

Горещи

Коментирай