Едва ли има домакиня, която да не се чуди какво да направи уикенда за хапване. Есента вече е тук и най-прекрасното нещо, което може да сторите, е да разнообразите менюто си със сезонни плодове и зеленчуци.
Именно заради това и нашето предложение ще включва популярната за сезона тиква.
Ще ви предложим една много любима рецепта, която е чудесна както за закуска, така и за следобедно хапване, а ако прибавите и чай към него, всичко става просто разкошно.
За целта ще трябва да оставите стотинки в магазина и няма да е нужно да се суетите кой знае колко в кухнята.
Съставки:
пюре от тиква – 250 г;
масло – 100 г;
захар – 150 г;
яйца – 3+1 бр.;
сметана – 200 г;
брашно – 250 г;
бакпулвер – 12 г;
какао – 25 г;
мляко – 50 г;
канела и ванилия, можете да добавите щипка кардамон;
черен шоколад – 150 г;
масло – 50 г;
сметана – 30 г;
Начин на приготвяне:
1. Изпечете тиквата, охладете я, сложете я в блендер, добавете едно яйце и я разбийте с няколко лъжици мляко.
2. Добавете захарта към омекналото масло, разбийте с миксер.
3. Добавете яйцата, картофеното пюре, подправките, заквасената сметана и разбъркайте до гладкост.
4. Добавете брашното и бакпулвера, разбъркайте до гладкост.
5. Разделете тестото на две части.
6. Към едната добавете какаото и 50 мл мляко, разбъркайте.
7. Поставете тестото на слоеве в тава за печене, покрита с пергамент.
8. Пече се около час в загрята на 180 градуса фурна.
9. Проверете готовността с дървено шишче. /jenata.blitz.bg