Уникална заливка, с която баклавата ще стане много по-вкусна

Гарантираме ви, че направите ли я по този метод, всички ще искат допълнително

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/unikalna-zalivka-s-koyato-baklavata-shte-stane-mnogo-po-vkusna Jenata.blitz.bg
Уникална заливка, с която баклавата ще стане много по-вкусна

Най-светлите празници вече чукат на вратата, а те понякога могат да се окажат предизвикателство за всяка домакиня. Има няколко типични ястия, които абсолютно всеки българин поставя на масата си и сега ще поговорим малко повече за баклавата - любимият десерт, както на малки, така и на големи.

Красиви са и се изяждат за минути: С тези новогодишни сандвичи трапезата ще заблести СНИМКИ

Ако искате тази година да надминете себе си в приготвянето на празнична баклава, следвайте стъпките в тази рецепта.

Как се приготвя най-вкусната празнична баклава, която всички ще оценят?

Край на мистерията: Ето как киселото зеле влияе на здравето ни!

Ето какви продукти са ви нужни за направата на баклавата:

кори – 1 кг
захар – 6 ч.ч.
орехи – 400 г смлени
масло – 625 г (5 малки пакетчета)
лимони – 1 бр.

Начин на приготвяне:

Най-напред извадете от шкафа тава с подходящ размер, която да намажете с масло и да ползвате за изпичането на баклавата.

Подредете корите за баница една върху друга, без да мажете с мазнина.

Разпределете орехите по равно между слоевeте, не трябва да покриват най-горния ред кори.

Разрежете полуготовата баклава на парчета с форма по ваш избор и след това залейте с разтопеното масло.

Баклавата се пече в умерено загрята фурна до златист загар. След това се оставя да се охлади.

В дълбока тенджера, касерола или друг подходящ съд се приготвя захарният сироп за баклавата. За направата му са ви нужни 6 чаши захар и 4 чаши вода. Сиропът трябва да ври 5 минути при непрекъснато бъркане, за да може захарта да се разтвори напълно. След това към него се добавя настъргана лимонова кора и сокът от един лимон. Сладък и с аромат на цитрус, той е готов да овкуси нашия десерт.

Баклавата се оставя да престои за една нощ и на следващата сутрин е готова за похапване.

Да ви е сладко!

Горещи

Коментирай