Може би всеки човек има спомен от детството си как любимата му баба сутрин рано е приготвяла някоя вкусна закуска, от която целият дом ухаеше невероятно!
Мекиците на баба Славка, които не попиват и грам олио, а остават меки като памук
Но искате ли и сега целият ви дом да потъне в уханието на вкусно печиво, носещо се от фурната? Ако отговорът е ДА, то от jenata.blitz.bg имаме страхотно предложение.
Става въпрос за чудно вкусни милинки.
Рецептата е наистина лесна, изпълнява се за 30 минути – това е времето, което ви отнема самата подготовка.
Изпичането на вкусните милинки отнема около 40 минути.
Ето какви продукти са ви нужни за закуската:
вода - 200 мл топла
прясно мляко - 100 мл
топло яйца - 2 бр. /1 за намазване/
сол - 1 с.л.
захар - 1 ч.л.
мая - 1 пакетче суха /7 г/
олио - 3 с.л.
брашно - 700 г
сирене - 150 г натрошено
краве масло - 100 г
разтопено олио - 50 мл
галета - 3 с.л.
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
Започнете с активирането на маята. Разтворете я в малко топла вода заедно с 2 с.л. брашно.
Смесете шупналата мая с останалите продукти и омесете меко тесто. Тестото се остава да втаса, докато не удвои обема си.
Когато е готово, от него се оформят малки топчета с големина на орех. В центъра им се поставя парченце сирене и се подреждат в тава.
Вечна вкусотия: Пионерски мекици от наш’та кухня
Оставят се за още 30 минути, в които да бухнат. Мажат се със смес от олио, яйце и галета.
Милинките се пекат за близо 40 минути в предварително загрята фурна. Когато се изпекат и леко изстинат, се поръсват щедро с пудра захар.
Толкова са вкусни, че няма как да го опишем с думи. Трябва да се опитат. Поднесете ги за закуска и зарадвайте с тях цялото си семейство.
Да ви е сладко и вкусно! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!