Уникална рецепта се превръща в хит сред българите, като тя е модерен прочит на наша традиционна гозба.
Това е тайната на вкусните картофки, топят се в устата
Колкото и да се чудите какво да правите у дома, да експериментирате с нови гозби и различни фюжън кухни, няма как да не признаете, че най-любима на всички ни, винаги ще си остане националната.
Сега все пак ще ви предложим една наистина много вкусна рецепта, казваме го от опит, която е по-различен прочит на стандартна българска.
Пълнени тиквички с кайма и кашкавалче - пръстите да си оближеш!
Става въпрос за едни любими гювечета.
Първо сварете картофи. След това им сложете им масло и малко мляко, за да станат на пюре.
Докато те се варят, в един тиган запържете малко гъбки, лук, червени и зелени чушки. За подправки ви трябват мащерка, черен пипер, сол и червен пипер. Преди да станат готови, добавете доматен сос. Когато зеленчуците станат готови, ги махнете от огъня.
В едно гювече поставяте на дъното от картофеното пюре, отгоре пък слагате от зеленчуковата смес. За повече вкус поръсвате састърган кашкавал и бутате да се пекат само колкото кашкавалчето да се разтече и хване златиста коричка.
Това е. Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!