Наближава един от най-големите християнски празници - Великден. А тази година веднага след него иде Гергьовден.
И тъй като и на двата празника на трапезата задължително трябва да има агнешко, от jenata.blitz.bg ви предлагаме една рецепта за вкусни ребърца, задушени с лук.
Има няколко начина за приготвяне на агнешки ребра, но по-добър от бавното готвене едва ли може да се намери. При този процес месото се задушава толкова добре, че буквално пада от костта.
Ястието ще се превърне в истински акцент на семейната вечеря и всички ще го харесат. Страхотно върви с див ориз или зеленчукова гарнитура.
Агнешкото за Гергьовден ще се топи в устата, направите ли го така
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това лакомство:
Продукти за 4 порции:
1 кг. агнешки ребра
800 гр. лук
1–2 суп. лъжици смес от подправки (кимион, кориандър, сушен лилав босилек)
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете ребрата едно по едно между костите. Лука нарежете на полумесеци.
Загрейте голяма тенджера с дебело дъно. Постелете дъното и долната част на стените на съда с парчета агнешко с тлъстината надолу и дайте време на мазнината да се разтопи.
Месото се разбърква и запържва в собствената му мазнина на силен огън, докато се появи лека златиста коричка. След това се поръсва с подправките и огънят се намалява до минимум.
Агнешко бутче в нежен мармалад от лук
Върху месото се нарежда нарязаният лук, добавя се сол и останалите подправки.
Натиснете здраво с решетъчна лъжица, затворете тенджерата плътно с капак и оставете да къкри за час и половина.
Разбъркайте готовото месо и сервирайте в голяма чиния, поръсено с нарязани пресни билки.
Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!