Всички ще питат за още, вкусят ли тези агнешки ребърца, задушени с лук

Всички ще питат за още, вкусят ли тези агнешки ребърца, задушени с лук

Ястието ще се превърне в истински акцент на семейната вечеря и всички ще го харесат

Наближава един от най-големите християнски празници - Великден. А тази година веднага след него иде Гергьовден. 

И тъй като и на двата празника на трапезата задължително трябва да има агнешко, от jenata.blitz.bg ви предлагаме една рецепта за вкусни ребърца, задушени с лук. 

Има няколко начина за приготвяне на агнешки ребра, но по-добър от бавното готвене едва ли може да се намери. При този процес месото се задушава толкова добре, че буквално пада от костта.

Ястието ще се превърне в истински акцент на семейната вечеря и всички ще го харесат. Страхотно върви с див ориз или зеленчукова гарнитура. 

Агнешкото за Гергьовден ще се топи в устата, направите ли го така

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това лакомство: 

Продукти за 4 порции:

1 кг. агнешки ребра 
800 гр. лук
1–2 суп. лъжици смес от подправки (кимион, кориандър, сушен лилав босилек)

сол 

Начин на приготвяне: 

Нарежете ребрата едно по едно между костите. Лука нарежете на полумесеци. 

Загрейте голяма тенджера с дебело дъно. Постелете дъното и долната част на стените на съда с парчета агнешко с тлъстината надолу и дайте време на мазнината да се разтопи.

Месото се разбърква и запържва в собствената му мазнина на силен огън, докато се появи лека златиста коричка. След това се поръсва с подправките и огънят се намалява до минимум.  

Агнешко бутче в нежен мармалад от лук

Върху месото се нарежда нарязаният лук, добавя се сол и останалите подправки.

Натиснете здраво с решетъчна лъжица, затворете тенджерата плътно с капак и оставете да къкри за час и половина.  

Разбъркайте готовото месо и сервирайте в голяма чиния, поръсено с нарязани пресни билки.  

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай