С настъпването на лятото и горещите дни започваме да се замисляме за менюто си, променяме вкусовите си навици и организмът ни преминава към летен режим на хранене.
Така в един момент се оказва, че заради горещините започваме да наблягаме на храни, които нямат нищо общо с продуктите, които консумираме през зимата.
Специалистите алармират, че три особено популярни за горещия сезон продукта могат да ни навредят сериозно. А консумацията им в големи количества не е препоръчителна.
Челното място в класацията на диетолозите заема царевицата. Това е продукт, който съдържа много захар. А увеличаването на количеството захар в менюто не е добра идея, защото тя и без това присъства във всички храни, които консумираме.
Важно: Тези хора да не ядат череши, ето защо!
С динята също не трябва да се прекалява. По-добре е да се консумира към края на сезона, когато става добър източник на вода и витамини. Да ядете диня през юни и юли изобщо не е добра идея, категорични са диетолозите.
Специалистите обръщат внимание и на минералната вода, която много хора пият през лятото, за да поддържат минералния баланс в организма си.
Пиенето на студена минерална вода е огромна грешка. Тя може да причини спазъм на жлъчните пътища. Най-добре е да водата да е със стайна температура.
Освен това трябва да обърнете внимание и на "солеността" на водата. По-добре е да си взимате трапезна минерална вода. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!