logo

Всички грешим докато спим, забравете за тези неща в леглото

Всички грешим докато спим, забравете за тези неща в леглото

Много от тях ще ви звучат, като суеверие, но имат дори научна обосновка

Какви са плановете ви за уикенда, а за следващия? Ако ще ходите на разходка, кино, на гости или имате среща с приятели, то определено ви завиждаме. 

Мнозина по това време не искат да правят нищо, каквото вие, а просто да легнат и да спят след тежките работни дни и седмицата, която е изминала. 

Алекса: Къпя се 2 пъти седмично и косата ми е невероятна! ВИДЕО

Ив това наистина няма абсолютно нищо лошо, стига наистина да правите всичко правилно. Има няколко правила, които колкото и да не ви се вярва, е добре да спазваме, ако искаме да имаме пълноценен сън и да не губим от енергията си.

За повечето от нещата дори не сте подозирали, но според учени и експерти те наистина оказват влияние по време на сън. 

Не може да спите с крака до вратата
Фън Шуи наистина не препоръчва да правите такова нещо. Смята се, че енергията, която циркулира в човешкото тяло, лесно изтича през вратите, докато спим. А скандинавците и славяните смятали вратите за портали към друг свят.

В съня душата може да излезе през вратата, да се изгуби и да не намери пътя обратно. В допълнение, вратата отваря портата към тъмния свят, откъдето злите същества могат да дойдат и да завладеят душата на спящия човек.

Първият признак, че точно тези същества ви притесняват през нощта, са кошмарите, събуждате се през цялото време и на сутринта се чувствате претоварени.

Не спете пред огледалото
Не се препоръчва да се окачват огледала в спалнята: смята се, че спящ човек не трябва да се отразява в огледалото, в противен случай ще има проблеми. Това също може да повлияе негативно на семейните отношения.

Ако наистина трябва да погледнете отражението си сутрин, окачете огледало в гардероба (от вътрешната страна на вратата), за да можете да следвате правилата и да задоволите желанията си.

Не поставяйте стайни растения в спалнята
През деня цветята работят в наша полза: произвеждат кислород, пречистват въздуха. Вечер, когато няма слънчева светлина, растенията дишат по същия начин като нас, консумирайки ценен кислород.

Така че или отворете прозореца, или цветята ще трябва да бъдат оставени навън. Между другото, не трябва да държите букети и в спалнята. Поради силния аромат рискувате да получите главоболие и недоспиване.

Не може да спите с глава към прозореца
Това суеверие идва от същото място, от което и това, че не може да спите с крака към вратата. Според поверията и вярванията, злите духове обичат да гледат през прозорците през нощта, опитвайки се да влязат в главата на човек.

Въпреки това, единственият реален риск, на който се излагате, когато заспите с глава към прозореца, е да замръзнете поради течение, а фън шуй препоръчва просто да не поставяте леглото на линията на прозореца.

Не трябва да спите на светло
Това изобщо не е суеверие. Това е медицински факт: трябва да спите в пълна тъмнина. Ако в стаята има източник на светлина или спалнята е осветена от улично осветление, производството на мелатонин, хормона на съня, се нарушава в тялото.

Поради това се чувстваме уморени и претоварени през деня. И дори започваме да ядем повече, за да помогнем на тялото да се справи със стреса.

Не спете с дрехи
И това твърдение има много научна обосновка. На първо място, когато спим голи, хормонът мелатонин се произвежда по-добре: той помага за поддържане на младостта, намалява хормона на стреса кортизол и подобрява външния вид на кожата и косата.

Освен това сънят става по-дълбок, а при мъжете, които предпочитат да ходят без дрехи, качеството на спермата се подобрява./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мария Иванова

Мария Иванова 30.01.2023 19:08

"В съня душата може да излезе през вратата, да се изгуби и да не намери пътя обратно." За човек на 30 години душата излиза и се връща 328507 пъти и изведнъж на 328508-ия път тя се загубва. Душата друса ли се или лепва Алцхаймер? Или ние сме глупаци, че четем такива неща?