Ето защо Меган Маркъл не се сбогува с умиращата кралица

Ето защо Меган Маркъл не се сбогува с умиращата кралица

Смята се, че Хари е бил във Фрогмор Котидж, когато е получил обаждане от Чарлз да отиде спешно в Балморал

Съпругата на принц Хари Меган Маркъл бе един от малкото членове на семейството, които не отидоха в замъка Балморал, след като ужасната новина за здравословното състояние на Елизабет II се разпространи по целия свят. 

Веднага след като състоянието на кралицата започна рязко да се влошава, цялото семейство, почти в пълен състав, замина за Шотландия.

Най-близо до умиращия монарх бяха децата й принц Чарлз (сега крал Чарлз) и принцеса Ан. Останалите членове на знатната фамилия също тръгнаха към замъка, за да си вземат последно сбогом с любимата си кралица. Не всички обаче успяха да го направят.

Принц Хари нямаше този късмет и пристигна, след като получи ужасната новина, че любимата му баба е мъртва.

Задействаха секретната операция „Еднорог“ заради смъртта на Елизабет II, настъпила в Балморал

Въпреки обтегнатите отношения в семейството, той незабавно тръгна за Шотландия, но без съпругата си Меган, която остана в Лондон. Това веднага породи слуха, че на американката й е било забранено да ходи в Балморал. Сега обаче има все повече потвърждения за това.

Според вътрешни лица от кралското семейство, Чарлз лично е забранил да взима със себе си и половинката си, отбелязвайки, че в замъка тя няма да е добре дошла, пише The Sun. 

По думите му, дворът смятал посещението на Меган в Шотландия за "погрешно и неуместно".

Смята се, че Хари е бил във Фрогмор Котидж, когато е получил обаждане от Чарлз да отиде спешно в Балморал, но без жена си.

"Чарлз е казал на Хари, че е грешно и неуместно Меган да бъде в Балморал в толкова тъжен момент", казва източникът.

"На Хари му бе казано, че съпругата на брат му Уилям - Кейт Мидълтън, също няма да отиде. Само най-близките роднини трябва да са близо до кралицата. Чарлз е дал да се разбере много, много ясно, че Меган няма да бъде желан гост", добавя той.

Променят най-знаковите кралски корони заради крал Чарлз III, ето защо СНИМКИ

Изданието отбелязва още, че на Хари му е било отказано да се качи на борда на самолета на Кралските ВВС, който откара брат му Уилям и чичовците му - принцовете Едуард и принц Андрю, в Шотландия.

Около 14 часа в четвъртък Хари и Меган са заявили, че ще летят заедно за Шотландия, но след консултация с останалата част от семейството Хари се съгласил да отиде там сам. Той успя да пристигне едва в 19:52, почти час и половина след като Бъкингамският дворец обяви смъртта на кралицата

Погребението на Елизабет II ще бъде на 19 септември в Уестминстърското абатство в Лондон. 

Любов ли? Ето я грозната истина за брака на Меган и Хари

Все още не е ясно дали Хари и Меган ще присъстват на церемонията. Не се знае дали ще се върнат в кралското семейство и дали децата им ще получат титли. Ясно е обаче, че голяма част от британците смятат траура им за фалшив.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

LSD

LSD 11.09.2022 21:34

Търтеи, сър !!!

Гист

Гист 12.09.2022 20:26

Как може подобни глупости да се пишат незнам