logo

Седем продукта, които опитните домакини никога не купуват на промоции

Седем продукта, които опитните домакини никога не купуват на промоции

Не всички неща с намалени цени са с адекватно качество, а някои дори могат да навредят сериозно на организма ни

Приятната атмосфера, цветните опаковки и етикетите с намалени цени правят супермаркетите почти идеално място за пазаруване. Но всичко това е направено с една-единствена цел - да се печелят повече пари от клиентите!

Хората винаги са доволни, когато нещо е пуснато на промоция и бързат да го сложат в кошницата, за да спестят някой лев.

За съжаление, не всички продукти с намалени цени са с адекватно качество, а някои дори могат да навредят сериозно на организма ни. Освен това, редовните промоции често пъти изобщо не са изгодни.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрием кои продукти опитните домакини не купуват, дори и да са с 50% намаление.

На първо място, става въпрос за практически всички продукти с вкус на боровинка. Плодът, разбира се, е много полезен. Но в голяма част от продуктите него го няма, въпреки че на етикета се твърди точно обратното. 

Шоколадите, мъфините, мюслите, кексчетата, зърнените храни и барчетата се приготвят с добавяне на аромати, оцветители и възстановен сок от боровинки. В тях няма никакви сушени или пресни плодове.  

Торбите за пазар са опасни - могат да ви докарат болести, ето как

Не е добре да се подлъгвате и от намалението на портокаловия сок от средна или ниска ценова категория. Той се прави чрез възстановяване на концентриран портокалов сок. Благодарение на това производството става по-евтино. 

Портокалите се обират, подготвят се за обработка и минават през пресата. След това от сока се изпарява водата.

Във фабриките концентратът може да се съхранява в продължение на няколко месеца. После в него се добавя много захар, вода и ароматични добавки. Сокът се пастьоризира, след което се налива в опаковка. От такава напитка няма никаква полза! 

За нищо на света не изхвърляйте остатъците от тези продукти! С тях може да направите чудеса!

Опакованите салати също не са добра инвестиция. Ако си направите малка сметка, ще установите, че струват много повече от всички съставки, закупени поотделно. Да не говорим, че проучвания са установили, че са изключително опасни, защото съдържат много бактерии.

Опаковката е идеалното място за размножаването им, а съхранението в хладилника не е в състояние да ги убие.

Добре е да избягвате и зеленчуците във вакумна опаковка. Те значително улесняват живота ви, тъй като вече са обелени, измити и нарязани. Цената им обаче е 2-3 пъти по-висока от тази на пресните зеленчуци.

Не ви забраняваме да купувате картофи с моркови, които са три пъти по-скъпи. Просто не забравяйте, че в случая плащате не за качество, а за няколко спестени минути, прекарани в кухнята!

Опасно: Никога не слагайте тези храни в микровълновата

Кафето "3 в 1" е лесно за приготвяне. В него обаче няма нито кафе, нито сметана. За сметка на това е бъкано с транс-мазнини, аромати, регулатори на киселинността, емулгатори и стабилизатори. Именно затова има толкова приятен цвят и кремообразен вкус.

Важно е да запомните, че то е много вредно за здравето. По-добре да си купете нормално кафе и към него добавете захар и мляко.

Добре е да се откажете и от смлените подправки. В смления черен пипер на някои производители например практически няма пипер. Добавят се люспи от елда, консерванти и други вещества.

Да не говорим, че ароматът му изчезва много бързо. Затова е препоръчително да си вземете един черен пипер на зърна и да си го смелите сами. 

13 ужасяващи причини, които ще ви откажат моментално от пазаруването по интернет!

Настърганото сирене обикновено е много старо. Освен това често не отговаря на указаната марка.

И не на последно място - някои производители добавят целулоза, за да се предотврати появата на бучки. За да сме по-точни - като добавка се използва целулозна пудра. Тя е безцветна, няма вкус и мирис и попива влагата много добре. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай