logo

Вредно ли е да перем дрехите обърнати наопаки?

Вредно ли е да перем дрехите обърнати наопаки?

Мистерията приключва, а в следващите редове се крие много интересен отговор

Ако човек се замисли сериозно за прането на дрехите, то започва да изглежда като нещо наистина сложно.

Цял живот сме правили голяма глупост с ароматизатора на тоалетната чиния ВИДЕО

Не само трябва да разделим светлите от цветните, но и трябва да съобразим материите (дали да ползваме деликатен цикъл), както и температурата на пране (спално бельо на по-висока температура).

Чудили ли сте се обаче дали е важно да перете дрехите от външната им страна или е по-добре да ги обърнете наопаки. Мистерията приключва, а в следващите редове се крие много интересен отговор, пише trafficnews.bg. 

Лесен трик с тоалетната чиния спестява куп пари

Доста хора практикуват обръщането на опаки на дрехите преди пране и в това има известна логика. Освен ако не сме ги изцапали наистина отвън, вътрешната им страна е по-мръсна, защото е изложена на досег с тялото ни, където "среща" бактерии и гъбички, както и потта, кожните мазнини, и други неприятни неща.

Прането на опаки също така запазва по-дълго цвета на дрехите и формата им. Когато по тях има апликации и декорации, със сигурност обръщането им наопаки преди пране е за предпочитане. При по-меки материи само по този начин не се образуват досадното замъхяване на тъканите.

Има ли обаче и негативи при прането на дрехите наопаки? То не се препоръчва, когато перем работни или силно замърсени отвън дрехи. Трябва да сме внимателни и с деликатни материи като коприна и вълна, които могат да се деформират, ако ги перем наопаки, пишат Lifehacker. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай