logo

Основните грешки, които жените допускат при бръснене

Основните грешки, които жените допускат при бръснене

Според специалиста жените не вземат предвид ексфолиращия ефект на самобръсначката и в резултат на това необходимостта да се използват специални овлажнители преди и след обезкосмяване

Козметичката и представител на производителя на самобръсначки Venus Евома Укелеге, разкри основните грешки, които жените правят, когато премахват нежеланото окосмяване по тялото си. Изследванията и експертните коментари на компанията са цитирани от Daily Star.

Общо две хиляди фенове на продуктите на Venus взеха участие в проучването. Според резултатите, повече от една трета от анкетираните (38 процента) не са знаели, че остриетата за бръснене трябва да се сменят редовно.

„Това води до дразнене на кожата и неравномерно обезкосмяване“, обясни Укелеге.

Голата истина: 8 признака, че тя вече изневерява

Според специалиста жените не вземат предвид ексфолиращия ефект на самобръсначката и в резултат на това необходимостта да се използват специални овлажнители преди и след бръснене. По този начин 71 процента от анкетираните са убедени, че обикновеният сапун и вода са достатъчни за процедурата.

Освен това в материала се споменава често срещано погрешно схващане, че при често бръснене космите по тялото започват да растат по-бързо, стават дебели, тъмни и груби. Според експертите също е мит, че ежедневното бръснене може да има вредно въздействие върху кожата.

Компаньонка разкри 8 знака в поведението на мъжа, който изневерява

„Има едно просто решение на тези проблеми: трябва да изберете машина, която отговаря на индивидуалните характеристики на вашия косъм и кожата ви“, заключи друг служител на компанията, Оливия Хюз. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай