Тези диетични продукти вредят на здравето, забравете за тях

Тези диетични продукти вредят на здравето, забравете за тях

Те възбуждат апетита и ви принуждават да ядете още повече, което елиминира възможността да отслабнете

Всеки, който иска да отслабне, е наясно, че загубата на тегло изисква включването на храни с по-малко мазнини и калории в дневното си меню.

За съжаление, не всичко обаче е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед.

Някои диетични храни без мазнини могат да бъдат дори по-вредни от техните мазни алтернативи. Те възбуждат апетита и ви принуждават да ядете още повече, което елиминира възможността да отслабнете.

Откриха напитката еликсир на дълголетието

Ето с кои осем продукта трябва да внимавате, ако искате да се разделите с излишните килограми, без да вредите на здравето си: 

Сладолед с ниско съдържание на мазнини

Премахването на мазнините от сладоледа се заменя с добавки, които нямат същата хранителна стойност като истинското мляко. Естествените мазнини в млечните продукти са важни за костите и цялостното здраве.

Нискомаслено фъстъчено масло

Фъстъченото масло е добро за сърцето заради съдържанието на здравословни мазнини. Премахването им води до замяната на важни съставки с по-малко полезни вещества. 

Лека майонеза

Сгъстителите и заместителите на мазнини в леката майонеза нямат хранителната стойност на яйчните жълтъци, които съдържат витамини и антиоксиданти. 

Протеинови блокчета

Продуктите с ниско съдържание на мазнини могат да съдържат повече добавки и сиропи от тези с пълномаслени мазнини, което ги прави по-малко здравословни. 

Бисквитки с ниско съдържание на мазнини

Високото съдържание на захар може да повлияе негативно на теглото и цялостното ви здраве, което прави тези бисквитки недобър избор.

Маргарин

Той е с по-малко мазнини, но те не винаги се заменят със здравословни съставки, което прави този продукт по-малко здравословен, отколкото изглежда.

Нискомаслени готови сосове

Заместителите на мазнините могат да бъдат компенсирани от добавянето на нишестета и подсладители, което прави такива сосове по-малко здравословни.

Хрупкави хлебчета с ниско съдържание на мазнини 

По-малкото мазнини, но силно преработени и дългият списък на съставките може да говорят само за едно - за ниска хранителна стойност. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай