Жена разкри простия си метод, с който е забавила стареенето СНИМКА

Жена разкри простия си метод, с който е забавила стареенето СНИМКА

Ейми се придържа към ежедневие, което обича, където отношенията с децата и внуците й са на първо място

64-годишната американка Ейми Хардисън разкри как е успяла да забави стареенето си с 26%  и да заеме пето място в Rejuvenation Olympics, съобщава Fortune.

Във въпросната надпревара участват около 4 000 души. Всички те са били подложени на епигенетично ДНК изследване, което показва разликата между хронологичната възраст и действителното стареене на организма.

От резултатите му излиза, че темпът на нарастване на биологичната възраст на Хардисън е само 74%.

С тези 3 продукта ще забавите стареенето и ще се предпазите от рак

По този показател жената надминава един от организаторите на Rejuvenation Olympics - милиардера Брайън Джонсън, който е обсебен от идеята за безсмъртие и харчи по 2 милиона долара годишно, за да се бори със стареенето.

Той си е преливал от кръвта на 17-годишния си син, подлагал се е на безброй модерни диети и дори е прибягвал до ударно-вълнова терапия  на пениса. Въпреки това резултатът му е с 2% по-лош от този на Хардисън.

За разлика от него, 64-годишната американка, която е майка на четири деца и баба на 11, никога не се е стремила към подмладяване и просто е водила здравословен начин на живот. Нейната диета се състои предимно от постно месо, зеленчуци и плодове.

Жената избягва преработените храни и готви всичко сама. Дори хлябът, който консумира, е домашно производство. Освен това през последните 50 години Хардисън отделя поне по един час дневно за аеробика, плуване или упражнения на елиптичен велоергометър.

Забавете стареенето с тези 7 трика

Ейми Хардисън никога не се е смятала за уелнес гуру. Тя се придържа към ежедневие, което обича, където отношенията с децата и внуците й са на първо място.  

Американката признава, че не планира да живее вечно. "Остават ми още 20 години, може би около 25. Бих искала да ги изживея възможно най-добре и това е всичко. 84, 85, 86 години са повече от достатъчни за мен", казва тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай