5 грешки, заради които ще ви сочат с пръст на улицата СНИМКИ

5 грешки, заради които ще ви сочат с пръст на улицата СНИМКИ

Доста често нещата, които на пръв поглед са перфектно съчетани помежду си, могат да изглеждат нелепо, когато ги облечем

Дамите, които държат винаги да изглеждат добре, отделят доста време на външния си вид и винаги знаят какво да облекат, за да спечелят възхищението на околните.

Понякога обаче дори и тези, които са на "ти" с модата и последните тенденции, допускат малки грешки, които моментално се набиват на очи, защото доста често нещата, които на пръв поглед са перфектно съчетани помежду си, могат да изглеждат нелепо, когато ги облечем.

За да не станете жертва на модата и да не разсмивате хората по улицата, днес от jenata.blitz.bg ще ви дадем няколко съвета, на които си заслужава да обърнете внимание, когато обмисляте следващата си визия. 

Много контрастни линии

Тъмнобежово  кожено яке, бяла миди пола, ботуши в цвят бордо... Цветовете са доста добре съчетани, но капанът се крие в дължината.

Късото яке и полата с дължина до средата на прасците визуално разделят фигурата на три контрастни части. Създава се впечатлението, че всички неща не са част от един образ, а сякаш са избрани случайно.

Да не говорим, че силуетът визуално става по-едър, а височината - по-малка. 

Модните грешки, които превръщат 30-годишните дами в лелки

Когато комбинирате късо яке с миди пола, трябва да обърнете внимание на еднаквата цветова гама на полата и обувките, да правите монохромен total look или съчетание от вертикални ивици. Само така ще избегнете реалната възможност да се превърнете в ходеща модна грешка.

Малък размер палто

Този гаф определено ще бъде забелязан от всеки, който ви погледне. И ако палтото с по-голям размер може да бъде приписано на модата в момента, в тясното ще изглеждате неудобно, нелепо и смешно.

Запомнете: дрехите с един размер по-малки не ви правят по-слаби, а дават обратен ефект. За да изглеждате по-високи и по-стройни, трябва, на първо място, да изберете връхна дреха, която е вашият размер, и на второ - да подчертавате линията на талията.

6 глупави грешки, които загрозяват и състаряват всяка жена СНИМКИ

Този сезон актуални са удължените палта с права кройка, които ще направят всяка фигура перфектна. При тях обаче трябва да внимавате да не допуснете следващата грешка. 

Съчетаване на палто миди с пола с макси дължина 

Друга често допускана грешка е неправилното съотношение на дължината. Добре е да знаете, че полите и роклите с дължина до глезена изглеждат добре само на високи момичета. И още едно правило - никога не ги съчетавайте с дълго палто!

Такава комбинация не дава възможност да очертаете ясен силует и прави фигурата дисхармонична.

9 модни грешки, които превръщат жените в зле изглеждащи провинциалистки СНИМКИ

Миди или макси пола се съчетава добре с палто до средата на бедрото, а миди палто е най-добре да се комбинира с рокли и поли с по-къса дължина. 

Прекалено груби и масивни обувки 

Масивните боти, маратонки и дори сандали се превърнаха в една от най-стилните тенденции през тази година. Те все още се радват на голяма популярност, но определено трябва да имате едно наум с тях.

За да не се превърнете в посмешище, забравете за комбинацията от груби боти с миди палто.

10 модни грешки, заради които изглеждаме зле (СНИМКИ)

По-добре заложете на елегантни боти с платформа и ток, които ще направят краката ви дълги и стройни. 

Нарушаване на температурния режим

Чехли или сандали в съчетание с кожено палто изглеждат ефектно само на модния подиум и на кориците на лъскавите списания. Ако се появите в този вид на улицата, определено ще ви помислят за луда!

По-добре се грижите за здравето си и се обличайте съобразно времето! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай