Невероятно: Модно правило от соца е истински хит сега! СНИМКИ

Невероятно: Модно правило от соца е истински хит сега! СНИМКИ

Едно време всички жени обуваха бели чорапи и после надяваха обувките си

Как ще реагирате, ако научите, че едно модно правило навлезе през 2015 година и до известно време всички жени го спазваха! 

И така – става въпрос за правилото, че дамските обувките се носят без чорапи… или поне те не трябва да се виждат.

3 рокли и 1 аксесоар от соца, които отново са на мода!

Но, както знаете, модните тенденции са циклични и днес инфлуенсърите от цял свят започнаха да променят модните правила. Този път те заложиха на мода от времето на соца, която майките и бабите ни спазваха! 

Едно време всички го спазваха. После бе определено за грозно, но днес отново е истински моден хит.

И така – става въпрос за… белите чорапи!

Именно заради това от jenata.blitz.bg решихме да поговорим малко повече за тази позабравена модна тенденция и да разкрием тайните й.

Както актрисите, така и обикновените жени бяха склонни да носят бели чорапи не само под ниски/ежедневни обувки, но и под елегантни обувки. дори световноизвестната Коко Шанел също залагаше на това - така че краката й да не са нито студени, нито горещи.

Спомени от Соца: Тогава на мода бяха... СНИМКИ

И дори измисли няколко правила как да носите чорапи под обувките. Първо, нюансът на тъканта трябва да е в хармония с други дрехи и други аксесоари. 

Второ, дължината на чорапите е пропорционална на дължината на роклята или полата. И най-важното, никога не носете чорапи под сандали – още един антитренд на великата Chanel.

Може да се каже, че важна роля за соц модата при българските жени изиграха старите български филми, в които главните героини обичаха да комбинират рокли, сладки обувки и бели чорапи. Обикновените момичета бяха вдъхновени от образи от екраните и се стремяха да ги повторят.

Пикът на тази тенденция дойде през 80-те години: трябва да се отбележи, че преди това красавиците от Народна Република България (НРБ) бяха принудени да носят чорапи заедно с елегантни обувки - обувките просто можеха да бъдат неудобни, а чорапите бяха нещо като спасители. 

Също така се смяташе, че тенденцията е търсена изключително сред жените с ниски доходи. Но през 80-те години модните експерти прегърнаха комбинацията „чорапи + обувки“.

Спомени от соца: Момиченцата носеха само къси роклички, а причините са невероятни! СНИМКИ

Преди няколко години основните модни стилисти Каро Дуар и Джилда Амброзио предложиха нов подход към чорапите под обувки и сандали. Тази комбинация ще бъде особено изгодна със спортни чорапи с различни цветове и декорации.

Практичността на аксесоара се радва особено на хора с ниско кръвно налягане, когато крайниците им често са ужасно студени, особено пръстите на краката.

Вижте следващите снимки и научете как нашите майки и баби са носили чорапи с обувки по времето на соца. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

 

Коментирай