logo

С тези дрехи ще приковете всички погледи във фитнеса

С тези дрехи ще приковете всички погледи във фитнеса

Много е важно да не обличате нищо излишно

Една жена, която държи на външния си вид, трябва да е облечена добре, дори и когато тренира! Когато отиваме във фитнеса обаче, трябва да подберем много внимателно дрехите, с които ще спортуваме. Те трябва да са преди всичко удобни и да ни осигуряват нужния температурен комфорт. 

Ако смятате да спортувате вкъщи, можете да си позволите да облечете памучна тениска с къс ръкав, която да попива потта и спортни панталонки от хигроскопична еластична тъкан. За тренировки във фитнеса обаче е желателно да си вземете и връхна дреха, защото температурата в залата може и да не е толкова висока, колкото в дома ви. Един суичър ще ви бъде много полезен както в началото на тренировката, така и след нея.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем как дрехите влияят на заниманията ви със спорт и какво трябва да облечете, за да може престоят ви в залата да даде максимален ефект. 

Със сигурност можете да изглеждате привлекателно докато спортувате. Много е важно обаче да не обличате нищо излишно! 

Ана извади тяло за грях, по което мъжете въздишат, а жените си мечтаят да са като нея (СНИМКИ)

Някои дами смятат, че е най-добре да спортуват, облечени в топли дрехи. Така потенето ще се ускори и ще започнат да отслабват много бързо. Това схващане е много погрешно! Свалянето на килограми, съпроводено с усилено потене, се дължи не на ускореното изгаряне на мазнините, а на обезводняването. Излишните дрехи по никакъв начин не се отразяват на загубата на тегло. Само могат да направят тренировката ви по-дискомфортна.  

Треньорката на Шарапова разкри как отслабват звездите

Материята на дрехите също играе огромна роля при тренировката. По-рано се смяташе, че най-подходящи за спортни занимания са дрехите от естествени тъкани - памук и лен. Истината обаче е съвсем друга. Въпреки че памучните материи попиват добре потта, която отделяте, си имат сериозни недостатъци. Те съхнат прекалено бавно, остават влажни и охлаждат тялото. По-добрият вариант са дрехи от синтетични тъкани, предназначени специално за спорт. Материята им е дишаща, бързо абсорбират потта и изпаряват влагата. Спортното облекло трябва да ви е по мярка и да не пречи на движенията. Тесните топове и клинчета са много лош избор!

Забравете за тези изкушения преди тренировка, ако искате посещенията ви в залата да дадат резултат!

Ако обичате да разпускате с йога, трябва да знаете, че и за нея трябва да сте облечена в подходящи дрехи. Те ви помагат да се настроите правилно за заниманията и затова трябва да бъдат удобни, без излишни шевове, джобове и връзки. Освен това при движение не трябва да издават никакъв шум.

Добре е екипът, с който отивате на йога, да е в спокойни цветове.  

Всеки ден от седмицата си има свой цвят! Ето как трябва да се обличате, за да не се отървете от късмет

За класическата хатха йога, виняса флоу, ащанга и йога айенгара подходящият екип включва клин, топ и връхна дреха, която можете лесно да съблечете, когато ви стане горещо и после отново да я облечете на шавасана. Добре е дрехите ви да са от естествени и изкуствени материи, към които е добавен еластан и полиамид. Те са приятни за тялото, стоят добре и не ограничават свободата на движенията. 

За кундалини йога и медитация можете спокойно да избирате дрехи от чист памук в спокойни цветове. Най-добре е да заложите на бялото. По време на заниманията нищо не трябва да отвлича вниманието ви, затова по-добре се откажете от прекалено тесните дрехи. Комплектите в ярки крещящи цветове също не са подходящи за йога. Те ще отвличат както вас, така и останалите в групата.

Няма да повярвате какво огромно влияние има йогата върху секса

Можете да избирате цветовата гама в съответствие с чакровата система, развивайки и усилвайки един или друг енергиен център.  

Червеният цвят влия на коренната чакра, развива увереността в себе си, зарежда с бодрост и повишава издържливостта. Оранжевото оказва активно влияние на сакралната, Свадхистана чакра, повишава чувствителността и възвръща умението да се радвате и на малките неща. Жълтият цвят е присъщ на Манипура (3-та чакра). Той развива интелекта и укрепва социалните връзки. 

Зеленият активизира Анахата – сърдечната чакра, пробужда любовта към всичко живо и възбужда паричната енергия. Светлосиният цвят засилва петата чакра Вишудха, която е отговорна за общуването, самоизразяването и засилва активната житейска позиция.

Синият цвят е свързан с Аждна чакра или Третото око. Той засилва интуицията. Виолетовото отговаря за седмата чакра Сахасрара. Привежда в норма централната нервна система и повишава желанието за духовно развитие. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай