3 рецепти за уникално вкусни манджи със задушено зеле

Нека бъдем честни – едва ли нашенец, които през студените месеци да не похапва кисело зеле

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/3-recepti-za-unikalno-vkusni-mandzhi-sas-zadusheno-zele Jenata.blitz.bg
3 рецепти за уникално вкусни манджи със задушено зеле

Безспорно българите обичаме зелето. то може да бъде консумирано и „прясно“ като салатка през лятото. Но нека бъдем честни – едва ли има нашенец, които през студените месеци да не похапва кисело зеле.

То е нашенска традиция и присъства на трапезата ни във всевъзможни манджи.

Почти всички правят тези грешки при приготвянето на киселото зеле

Но какво ще кажете за т. нар. „задушено“ зеле? Да, то е също толкова вкусно както и киселото.

Именно заради това от jenata.blitz.bg се допитахме до опитни готвачи и те издадоха три страхотни рецепти за манджи със задушено зеле. В този вид зеленчукът може да се готви с месо, гъби и други.

Ето ги трите страхотни рецепти за манджи със задушено зеле:

Задушено зеле с месо

Класическото задушено зеле се приготвя с месо и обичайния набор от зеленчуци. За целта са ви необходими:

500 грама зеле;
300 грама говеждо или свинско месо;
една глава лук;
един морков;
два домата;
олио за пържене;
подправки на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета. Морковите се настъргват, лукът се нарязва на кубчета, а доматите на парчета. Запържете месото в тиган до златисто кафяво. 

Добавете нарязаните зеленчуци и гответе до омекване. Добавете зелето и подправките, разбъркайте и оставете да къкри около 40 минути под капак.

Сложете това в бидона при зелето и то ще стане още по-вкусно

Задушено зеле с гъби

Задушеното зеле с гъби е чудесен вариант за приготвяне на това ястие без месо. За това ще ви трябва:

средна глава зеле;
200 грама шампиньони;
една глава лук;
два моркова;
олио за пържене;
подправки;
чаша вода.

Начин на приготвяне:

Нарежете зелето, лука и моркова на кубчета. Нарежете гъбите на четвъртинки, малките може да нарежете на половинки. 

Може да използвате мултикукъра, който да настроите на режим „пържене“. Добавете масло и запържете лука и морковите. Когато омекнат, изсипете гъбите и гответе до златисто кафяво. Накрая добавете зелето и подправете. 

Налейте вода, затворете мултикукъра и го превключете на режим на задушаване. Оставете до готовност на ястието.

Край на мистерията: Ето как киселото зеле влияе на здравето ни!

Класическо задушено кисело зеле

Това ястие се оказва вкусно, богато и самодостатъчно. Струва си да го добавите в готварската си книга заедно с останалите. За да се подготвите, вземете:

500 грама кисело зеле;
500 грама говеждо или свинско месо;
две глави лук;
един морков;
два домата;
2-3 скилидки чесън;
олио за пържене;
подправки.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на парчета и се запържва до златиста коричка. Добавете там настърганите моркови и нарязания лук. Гответе докато зеленчуците омекнат. След това добавете нарязаните на кубчета домати. 

По това време изплакнете зелето, ако е кисело, за да отстраните излишната сол. Ако е необходимо го накълцайте и добавете в тигана, подправете и разбъркайте. 

Накрая добавяме чесъна, който предварително нарязваме на ситно. оставете да къкри под капак на тих огън до готовност. Това може да отнеме около 45 минути. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай
1 Коментара
TonnyRex
преди 14 часа

ГАPАНТИPАНО: За 21 дни ще пpaвите жeстoк CEKC като пopнoзвeзда - ще yвeличите тpайно пeнисa си със 7 см и ще започнете да полyчавате epeкция за 3 сeкyнди (твъpда като cтoмана, колкото дълго иcкaте). Ето тaйната на тaзи тeхника:---- https://come.ac/mens

Откажи