Тест с 8 въпроса дава отговор каква е истинската възраст на тялото ви

Тест с 8 въпроса дава отговор каква е истинската възраст на тялото ви

На колко години сте 30? 40? 50? А в действителност? Задайте си тези прости въпроси от теста и им отговорете възможно най-честно, за да получите истинско отражение на възрастта на тялото ви. 

Това е много лесно: вземете за основа реалната си възраст, а след това, в зависимост от отговора, добавете или извадете години. 

Колко тежите? 
- Аз съм с наднормено тегло и няма да е лошо да сваля 7-10 кг (2 години). 
- Имам малко наднормено, и бих искала да сваля няколко килограма (1 година). 
- Аз съм доста стройна и се намирам в правилния диапазон на теглото към височина (-2 години). 
- Аз съм с недостатъчно тегло (1 година). 

С тези малки хитринки ще свалите излишните килограми, без да променяте начина си на хранене!


Наднорменото тегло повишава риска от свързани с възрастта заболявания: диабет тип 2, високо кръвно, артрит и др. Постигането на оптимално тегло е една от най-добрите мерки, които можете да предприемете, за да защитите здравето си. Въпреки това, да останете стройна с напредването на възрастта е трудно - особено след 40 години. Вие започвате да губите мускулна маса, така че скоростта на метаболизма може да се забави. С увеличаването възрастта трябва да консумирате по-малко калории, отколкото на 20 или 30 години, съветват диетолозите.

Какво е нивото на физическата ви активност? 
- Аз правя аеробни упражнения 2-3 часа седмично, а също така включвам и силови - тренировки в програмата (-2 години). 
- Не правя никакви специални упражнения, но се опитвам да ходя повече (без промяна). 
- Почти никога не правя упражнения (2 години) 

Включете тези 8 полезни храни в менюто си и няма да съжалявате!

Физическата активност е много полезна за сърцето и белите дробове. Тя помага да се контролира теглото, намалява стреса и подобрява настроението. Препоръчителният минимум е 150 минути упражнения седмично. Но за хора на възраст между 40 и 60 години е подходящо и само ходене с бърз темп. 

Кое от това най-добре описва вашата диета? 
- Балансирана, на базата на плодове и зеленчуци, с малко количество мазни риби, месо и почти без захар (-2 години).                                                                                                              - Опитвам се да ям здравословна храна, но понякога ям нещо вредно, особено по време на стрес или когато съм заета (1 година). 
- Храненето не е най-важното в живота. Обичам сладкиши и хапвам предимно полуготови продукти (2 години). 

Лесно и просто екстремно отслабване гарантира минус 5 кг. от теглото ви само за три дни!

Една балансирана диета осигурява всички необходими хранителни вещества за цялостното здраве на тялото. Ето защо е много важно да се готви храната от нулата, тъй като полуфабрикатите често съдържат много захар, която добавя калории към храната и насърчава повишаване на теглото, както и сол, което увеличава кръвното. 

Много ли седите? 
- Да, като цяло водя заседнал начин на живот. Седя в продължение на осем часа и повече - на ден (2 години). 
- Седя през по-голямата част от деня, но на всеки час се опитвам да ставам и да се разкършвам за малко (без промяна). 

Андреа си сложи силиконови гърди, но над 54 мистериозни заболявания едва не я убиха, докато не установи, че… (СНИМКИ 18+)

Водя активен начин на живот и почти никога не седя (-2 години). 
Проучване на Калифорнийския университет в Сан Диего показва, че жените, които се заседяват, ускоряват процеса на стареене. Всъщност, ако седите десет или повече часа на ден, това ви отнема до осем години живот. 

Пушите ли? 
- Не, и никога не съм пушила (-2 години). 
- Не, но пушех в миналото (без промяна). 
- Да (2 години). 

Пушенето е свързано с много форми на рак, остаряване на кожата, сърдечни заболявания и остеопороза. Добрата новина е, че отказът от тютюнопушенето позволява на тялото ви веднага да започне да поправя щетите. Ако е необходимо, потърсете помощ от специалист. 

Колко спите? 
- По принцип, аз спя 7-8 часа и се наспивам добре (-2 години).                                                - Аз спя по-малко от шест часа (2 години). 
- Зависи от деня на седмицата. Аз спя в почивните дни, но през седмицата нямам достатъчно сън (2 години) 

Докторите мълчат и никога няма да ви разкрият тези 8 странични ефекта на антибиотиците

По време на добър сън тялото отделя вещества, които играят важна роля за възстановяване на имунната система. Изследвания са показали, че по време на сън, мозъкът премахва токсините от тялото, като по този начин намалява риска от деменция. 

А как сте със стреса? 
- Непрекъснато съм подложена на стрес. Но се справям с него чрез медитация, любимо - хоби и комуникация с приятели (без промяна). 
- От време на време имам краткотраен стрес на работното място (-1 година). 
- Аз съм под непрекъснат стрес и това силно се отразява на настроението ми (2 години). 

Кратките ситуации на стрес дори могат да бъдат полезни за тялото, тъй като дават незабавен тласък на имунната система. Но дългосрочният стрес е друг въпрос. Повишава нивото на възпаление на кръвните клетки, което намалява имунитета и стимулира лошите навици. 

Колко алкохол пиете? 
- По-малко от 14 единици (една единица = една малка чаша вино) на седмица, с няколко безалкохолни дни подред (-1 година). 
- Пия всеки ден, така че се натрупват повече от 14 единици седмично (2 години). 
- Практически не пия, но понякога си позволявам да се отпусна през почивните дни (1 година). 

Дори и да пиете малко, но всеки ден, вие значително ще повлияете на способността на черния дроб да се регенерира. Ето защо дните без алкохол са толкова важни. Освен това злоупотребата с алкохол увеличава шансовете за инсулт. И всеки алкохол, без изключение, допринася за натрупването на мазнини. В края на краищата, тялото ви първо усвоява алкохола, оставяйки калориите от храната за по-късно и складира калориите под формата на мазнини в най-нежелателните места. 

Какви резултати получихте? Споделете в коментарите./jenata.blitz.bg

Коментирай

Христина

Христина 24.12.2018 8:11

Седем

магесница

магесница 24.12.2018 8:54

Глупости на търкалета.

Той

Той 25.12.2018 21:57

По този тест, трябваше да съм умрял на 30. В момента съм на 57.

taka e

taka e 27.12.2018 13:46

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz

Ивон

Ивон 05.01.2019 18:24

Осем