logo

С тези малки хитринки ще свалите излишните килограми, без да променяте начина си на хранене!

С тези малки хитринки ще свалите излишните килограми, без да променяте начина си на хранене!

Много жени предприемат опити да отслабнат. Някои се подлагат на строги диети, други спазват комплексни режими за хранене, но да издържат докрай успяват единици.

Една от главните причини за това се дължи на рязката промяна в хранителните навици. Неслучайно психолозите казват, че за да привикне организма към новите жизнени стереотипи, са нужни най-малко 12 седмици. 

В стремежа си да отслабнат много дами пробват диета след диета. Понякога те дават резултат, но понякога килограмите си тръгват много трудно и не в тези количества, които на нас ни се иска.

Много често лошите хранителни навици, за които дори не се замисляме, ни пречат да се разделим с излишните килограми. А всичко може да е много просто - трябва само малко да променим начина си на живот и отслабването ще стане лесно като детска игра. 

Борбата с досадните излишни килограми може да е проста като детска игра, трябва само да...

Всеки е наясно, че за да се раздели с излишните килограми, трябва да се храни правилно и да се движи повече. Въпреки това има и още няколко неща, които доста облекчават отслабването. Днес ще ви разкажем точно за тях. С тези малки трикчета бързо и лесно ще успеете да влезете във форма, без да се налага да променяте хранителните си навици!

Гладна сте? Хапнете целина! 

В 100 гр. целина се съдържат едва 13 ккал. За усвояването на този зеленчук организмът изхабява много повече енергия, отколкото се съдържа в него. Освен това, в целината има голямо количество хранителни влакна, които дават дълго усещане за ситост. 

"Сбогом" на големия корем! Тези 7 храни горят мазнини по-бързо от тренировка в залата!

Може да похапвате целина в неограничени количества и няма да навредите по никакъв начин на фигурата си! 

Прибавяйте джинджифил към храната 

Изгарящото вещество гингерол, което се съдържа в джинджифила, засилва скоростта на метаболизма, т.е. ускорява изгарянето на калориите. Може да използвате както суров, така и сух джинджифил.

Метаболизмът се засилва и от капсаицина, който се съдържа в лютите чушки. 

Вместо да тичате, практикувайте скандинавско ходене 

Скандинавското ходене задейства всяка една група мускули и е много по-ефективно при отслабване от нормалното бягане. Докато тичате, честотата на сърдечните съкращения е максимална. Натоварването на сърцето се покачва, но мазнини почти не се изгарят. При скандинавското ходене кардио натоварването е умерено и не кара сърцето да "изскочи от гърдите", въпреки че го тренира много добре. Сърдечната честота е 60-70% от максималната. Това е така наречената зона за изгаряне на мазнини.

Бързо и лесно! Кажете "сбогом" на големия корем без усилия и диети!

Само 30 минути разходка с щеки за ски дневно ще ви помогнат в рамките на месец да се отървете от 1,5−2 кг. Освен това, при скандинавското ходене ставите се натоварват умерено, което прави този спорт много полезен за хората със ставни проблеми.

Яжте достатъчно протеини

Протеините повишават нивото на метаболизма, благодарение на което калориите изгарят по-бързо. Протеинът помага и за изграждането на мускулна маса, а колкото повече мускулна маса има в организма, толкова по-ефективно той изгаря получените калории.

Добре е да не забравяте, че използването само на протеини за изграждане на мускулна маса не е достатъчно. Имате нужда и от физически упражнения. 

Отделяйте захарта от продуктите 

Хората приемат огромно количество захар без дори да го осъзнават, а това може да провали ефективността на всяка диета. Някои продукти, които консумираме, въобще не са сладки, но въпреки това в тях се съдържа много захар. Захар има в консервираните зеленчуци, в кетчупа, колбасите, в соевия сос и киселото мляко - продукти, които много хора смятат за диетични. В допълнение, захарта може да се крие под други наименования, които са написани от  производителя на опаковката на продукта - глюкоза, захароза, малтоза, фруктоза, царевичен сироп, хидролизирано нишесте, концентрат от плодов сок и т.н.  

Спри да правиш тези 5 неща сутрин и ще видиш как бързо ще започнеш да отслабваш!

Затова е добре много внимателно да проучвате продуктите, преди да ги сложите в кошницата за пазаруване.

Яжте храната под формата на пюре

Когато храната попадне в стомаха, тя се преработва и след около 2 часа отива в червата. Остане ли стомахът празен, към мозъка отново започват да постъпват сигнали за глад. 

Световна шампионка по сумо свали 110 килограма, за да стане майка, с лесен режим

Ако същата храна обаче е пасирана и се приема под формата на пюре, то ще обгърне стените на стомаха и сигналът за глад ще се забави. Пюрето от броколи и карфиол, различните зеленчукови смутита, лененаат каша и протеиновите шейкове ще помогнат чувството за ситост да се запази за по-дълго време. 

Апетитът ви се е отворил? Почистете си зъбите!  

Ако ви е подгонил голям глад, е добре да изчистите зъбите си с плодова паста. Това е своеобразен начин да отвлечете вниманието си и да притъпите чувството на глад. Организмът ви ще реши, че сте изяла нещо вкусно и апетитът ви ще намалее. Освен това ще се събуди и условният рефлекс, че след като сте почистила зъбите си, не трябва да ядете.  /jenata.blitz.bg

Коментирай