logo

7 неща в дома, които застрашават живота ни всеки ден

7 неща в дома, които застрашават живота ни всеки ден

На пръв поглед те са изключително безопасни, но всъщност могат да ви навлекат само неприятности и проблеми

Домът трябва да е сигурно убежище, където можем да се отпуснем и да си починем след напрегнатия и уморителен ден. За съжаление обаче, дори на мястото, което би трябвало да е нашата крепост, ни дебнат опасности, за които дори не подозираме. 

В стремежа си да направят жилището си красиво и уютно, много хора го претрупват с вещи, които не само са безполезни, но и ежедневно излагат живота им на опасност. 

Затова, преди да вземете поредната джунджурийка, се замислете добре дали покупката на това украшение няма да ви излезе през носа! 

9 вещи в дома ви, които могат да ви убият

Ето кои безопасни на пръв поглед вещи всъщност са изключително опасни и могат да ви навлекат само неприятности и проблеми: 

Свещи

Свещите са открит източник на огън. Само едно неправилно движение и запалената свещ може да падне и не само да нацапа навсякъде с восък, но и да подпали всичко. 

Завеса в банята

Преди колко време сменихте завесата в банята с нова? Тя е не само място за размножаване на гъбички и мухъл, но и опасен елемент от декора. Само си спомнете колко пъти сте стъпили върху нея и сте се подхлъзнали, наранявайки се.

Светещи гирлянди

Разноцветните мигащи гирлянди са изключително красив елемент от декора. Често хората украсяват с тях не само коледната елха, но и стаите си.  

Веднага изхвърлете бурканите с подправки от кухнята си - опасни са!

Въпреки че е много красив, този артикул всъщност е изключително опасен. Ако попаднете на некачествен гирлянд, той може да даде на късо, което увеличава риска от пожар.

Килим 

Килимът е не само среда за размножаване на микроби и бактерии, ако не се грижите за него както трябва, но и причина за куп травми.

Малките килимчета с висок косъм могат лесно да се преместят от мястото си, когато стъпите върху тях. Това увеличава риска от спъване и падане, което е изключително неприятно, особено за по-възрастните хора.

Картина или огледало до леглото 

Бързо си спомнете на какво виси картината край леглото ви. Често хората избират изключително неудачни и неправилни крепежни елементи като скоч, лепяща лента, щифтове. Използването на подобни неща е ненадеждно и картината лесно може да падне точно върху главата на спящия човек. 

Стайни растения 

Несъмнено в декорирането на дома със зелени растения има повече плюсове, отколкото минуси. Въпреки това, при неправилна грижа плесента в почвата, която е много вредна за хората, може да започне да живее, което ще допринесе за развитието на алергии.

7 стайни растения, с които ще си навлечете само проблеми

Да не говорим, че някои растения са отровни за домашните любимци.

Лошо осветена кухня 

Кухнята е мястото, където хората и готвят, и често прекарват вечерите си. Ето защо е много важно осветлението в тази стая да е ярко.

Лампа, която е купена за декорация и осветява лошо, увеличава риска не само да се порежете по време на готвене, но и да не забележите недобре измитите или развалени храни, което може да доведе до отравяне. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай