Шеф готвач: Това е най-правилният начин за приготвяне на паста

Маркус Самюелсон сравни изплакването на сварените макаронени изделия в студена вода с "изхвърляне на течно злато в канала"

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/shef-gotvach-tova-e-nay-pravilniyat-nachin-za-prigotvyane-na-pasta Jenata.blitz.bg
Шеф готвач: Това е най-правилният начин за приготвяне на паста

За много домакини пастата е главната съставка за бързото вечерно седмично хранене. Оказва се обаче, че правилното й приготвяне не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. 

Въпреки че на гърба на повечето опаковки ясно е описано как трябва да се свари продуктът, в много случаи се оказва, че е пропуснато нещо много важно, заради което крайният резултат не е задоволителен. 

Феновете на родената в Италия храна вероятно отдавна изплакват сварените макаронени изделия в студена вода, за да ги предпазят от слепване.

Оризът се превръща в смъртоносна отрова, ако сторите това

Но онези, които са запознати с готвенето, нямат търпение да тази порочна практика да бъде премахната. 

Наскоро известният шеф готвач Маркус Самюелсон сравни изплакването на сварените макаронени изделия в студена вода с "изхвърляне на течно злато в канала". И разкри пред Daily Mail най-правилния начин за приготвяне на паста.

По думите на специалиста изплакването не гарантира, че спагетите няма да се слепят и затова не е добре да се прави.  

"Когато отцедите спагетите в гевгир и ги изплакнете с течаща вода след готвене, може да изглежда, че им помагате да спрат да се слепват. Но по този начин вие също така отмивате важното нишесте от повърхността им и разваляте ястието", обяснява той.

Разбулена е най-голямата тайна за перфектната паста СНИМКИ

Кулинарят отбелязва, че нишестето служи като вид лепило, което подобрява вкуса на готовия продукт.

За да го запазите, експертът препоръча водата, в която се е варила пастата, да не се излива напълно в мивката, а да се оставят една-две чаши. Може да изплакнете пастата с тази течност и да я добавите към соса, за да се съчетае по-добре с готовото ястие.

Самюелсон съветва пастата да се изплаква със студена вода само ако се използва за приготвяне на салата. Това, по думите му, ще помогне да спре процеса на варене и да се предотврати превръщането на ястието в каша. /jenata.blitz.bg

 

 

Горещи

Коментирай