logo

7 начина да кажете "сбогом" на големия корем без усилия!

7 начина да кажете "сбогом" на големия корем без усилия!

Мазнините върху корема са не само грозни, но и вредни за здравето.  Тази мазнина се натрупва и около кръста и е сред основните заплахи за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Събрахме няколко съвета, с които ще ускорите изгарянето на излишните килограми именно от тази област и то много лесно и бързо.

Яжте повече храни, съдържащи диетични фибри

Тези храни набъбват вътре в корема и така забавят процеса на храносмилане, удължавайки чувството за ситост. 

Спрете транс мазнините

Транс мазнините са опасни, защото повишават инсулиновата резистентност и риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Също така, те не позволяват на тялото активно да обработва "лошата" бяла мазнина, която често се натрупва в областта на талията.

Намалете алкохола

Всеки знае вредата от бирата и къде точно се лепи тя. За виното и водката обаче се говори по-рядко, но истината е, че алкохолът забавя метаболизма и насърчава натрупването на мазнини в корема. Искате плосък корем? Дайте си почивка от алкохола, поне за известно време!

Преминете към протеиновата храна

Протеинът е най-важното хранително вещество за контрол на теглото. Просто не злоупотребявайте с месо и сирене: не забравяйте да добавите към вашата диета храни, богати на растителни протеини.

Не забравяйте за упражненията

Всяка диета ще бъде много по-ефективна, ако е подкрепена от редовни спортни тренировки. 

Контролирайте нивото на стреса

Колкото по-нервен сте, толкова повече се влошава здравето ви, забавя се метаболизма, а всичко това се отразява върху вашата фигура. Научете се да се отпускате и да контролирате нивото на стрес. Това може да стане чрез медитация или ходене. 

Намалете захарта

Едва ли може напълно да изоставите продуктите, съдържащи добавена захар, но поне опитвайте да намалите количеството, което консумирате. Например добавяйте по-малко в кафето или чая. Това ще е от полза както за здравето ви, така и за фигурата ви./jenata.blitz.bg

Коментирай

gaura

gaura 07.12.2022 8:46

Хапчета за отслабване - https://acaiberry900.lv Благодарение на тези малки капсулки отслабнах с цели 6 кг в първия месец, а в следващия с общо 4кг.