logo

Край на скъпите процедури! 5 прости трика,  с които ще се сдобиете с блестяща холивудска усмивка

Край на скъпите процедури! 5 прости трика, с които ще се сдобиете с блестяща холивудска усмивка

Усмивката е нашата визитка. Толкова много проблеми могат да се решат само с един такъв мимически жест...

Но ако зъбите ви не са като на холивудска звезда и са пожълтели от редовната употреба на кафе, цигари и червено вино, изобщо не ви се иска да се усмихвате.

Ако имате желание, може да се откажете от всички тези вредни неща, които носят радост в живота ви, или да потърсите помощ при зъболекар. Има и друг вариант – да се отървете от досадния жълт цвят в домашни условия.

Предлагаме ви няколко начина, с които да се сдобиете с така желаната блестяща усмивка.

Избелване с помощта на сода за хляб

Вече ви разказахме за чудотворните свойства на хлебната сода. С нея може да почистите както дома си, така и да се погрижите за блестящия си външен вид. Да почистите до блясък зъбите си със сода за хляб е много лесно – просто трябва да поръсите мократа четка за зъби с нея и внимателно няколко пъти да минете с нея предната част на зъбите си. След това изплакнете устата.

Този метод е малко травматичен за емайла, но, както се казва - от един път все още никой не е умрял. Изключително важно е да запомните, че не трябва да избелвате зъбите си със сода повече от един път в годината!

Избелване с помощта на лимон

Цитрусите също притежават известни избелващи свойства. Най-добър в това е лимонът. Защо да не използвате тези качества на киселия плод, за да избелите зъбите си в домашни условия? Достатъчно е да потъркате малко предната повърхност на зъбите си със светлата страна на лимоновата кора.

Методът е по-малко травматичен от този със содата, но с него ефектът няма да е мигновен. Необходимо е да третирате зъбите си с лимон в продължение на няколко седмици, за да видите резултата.

Между другото, ябълчената киселина също има избелващи свойства, така че феновете на ябълките също могат да се сдобият с няколко тона по-светли зъби. Не забравяйте, че след всеки кисел продукт трябва да изплакнете устата си с вода.

Избелване с помощта на ягодово пюре

Кой не обича ягоди? Цяла зима очакваме с нетърпение да дойде сезонът на този ароматен плод, за да се насладим на неговата свежест и сладост. Малко са обаче онези, които знаят, че зрънцата им притежават и щадящи избелващи свойства. Пролетта е най-подходящият сезон да проверите свойствата им върху зъбите си.

Направете си пюре и го втъркайте в повърхността на зъбите. Можете да използвате пръста си директно и дори не е нужно да плюете! Хем вкусно, хем полезно!

Избелване с помощта на избелваща паста за зъби

Пастата за зъби е прост и доказан начин за избелване на зъбите. Всеки производител на пазара предлага такива избелващи продукти. Те дават възможност с един куршум да биете два заека – почиствате устната кухина и избелвате зъбите.

Важно е да запомните, че ако използвате избелваща паста за зъби редовно, може да увредите зъбния си емайл. Затова трябва да я редувате с обикновена паста за зъби.

Избелване с помощта на зъбна капа

Много ефективно средство за избелване на зъби в домашни условия е зъбната капа. Тя може да се купи от всяка аптека. Следвайки инструкциите, трябва да нанесете специален гел върху повърхността на зъбите и да го фиксирате с помощта на капата. В зависимост от времето и начина на въздействие, има 2 вида капи – дневни и нощни.

Всички изброени методи водят до резултат. Но запомнете, че избелването е процедура, която вреди на емайла и изисква лекарски контрол. Това е свързано с обстоятелството, че избелването има редица противопоказания, например хиперчувствителност на зъбите, наличие на неизлекуван кариес, възпалителни процеси във венците и т.н. Освен това, зъбите, податливи към флуороза (когато зъбният емайл е повреден поради излишък на флуорид в организма), или променили цвета си под въздействието на тетрациклинови антибиотици, не могат да бъдат избелени.

Не избелвайте зъбите си, докато носите брекети. Важно е да не прекалявате с избелващите процедури и да помните, че обаятелна може да бъде само истинската усмивка!

Зъби на диета

В продължение на две седмици след избелването се препоръчва да спазвате проста „безцветна” диета. В този период зъбите ви стават по-порести и проникването на украсяващи вещества е по-лесно. За да запазите по-дълго ефекта от избелващата процедура, в този период трябва да изключите от менюто си ярки плодове като боровинки и черно френско грозде, червено вино, оцветяващи зеленчуци (моркови, цвекло). Забравете и за кафето, соковете и напитките, съдържащи силни оцветители. Но ако много ви се пият, може да ги приемат със сламка. А ако сте пушач – трябва да се лишите за известно време и от цигарите, защото тютюнът също оцветява зъбите!/jenata.blitz.bg

Коментирай